ЛИЧНИ ДИАЛОЗИ (разни)
Модератори: Radoslav Petkov, ncuxap
BGMountains е основният слой по подразбиране, с покритие на България и части от съседните страни, който разработваме от 15-тина години с няколко приятели и много съмишленици. Tourist Map слоят стъпва върху данни от OpenStreetMap с изглед подобен на картната основа в Windy. Изборът на слой в kade.si става посредством синьото ромбче горе вдясно.
Поздравления за което, от години ползвам само бгмаунтинс за ходене из българските планини, правя си по картата маршрути и гледам винаги да избирам неизвестни и ненаселени непопулярни дестинации. Основно в Родопите, за което въобще и не съжалявам. Има ли как да се подават сигнали за неточности и други. Част от пътеките и чешмите вече ги няма(обрасли до неузнаваемост, сухи или разрушени чешми), обрасли и непроходими черни пътища, а в същото време на най-изненадващи места чистак нови горски пътища дето ги няма по картите. Ама то узаконената дървена мафия не спи, Родопите са едно огромно сечище вечеvedrin написа: ↑ср окт 25, 2023 1:34 pmBGMountains е основният слой по подразбиране, с покритие на България и части от съседните страни, който разработваме от 15-тина години с няколко приятели и много съмишленици. Tourist Map слоят стъпва върху данни от OpenStreetMap с изглед подобен на картната основа в Windy. Изборът на слой в kade.si става посредством синьото ромбче горе вдясно.

Имаме тракинг-система, в която всеки би могъл да се регистрира и да подава сигнали за неточности или нови данни под формата на бележки (tickets).
- Leberkez
- Регистриран: пет мар 20, 2015 7:27 pm
- Местоположение: София,Младост-1, н.в 603м; Габрово, кв. Палаузово, н.в. 419м.; с.Каравелово(общ.Карлово) н.в 387м.
Благодаря ти! Бързах и не разцъках всички опции от ромбчето, та да стигна до правилната.vedrin написа: ↑ср окт 25, 2023 1:34 pmBGMountains е основният слой по подразбиране, с покритие на България и части от съседните страни, който разработваме от 15-тина години с няколко приятели и много съмишленици. Tourist Map слоят стъпва върху данни от OpenStreetMap с изглед подобен на картната основа в Windy. Изборът на слой в kade.si става посредством синьото ромбче горе вдясно.
Иначе картата е топ. Евала на теб и цялата ви група.

-
- Регистриран: чет дек 16, 2010 12:02 am
Аз пък не смятам, че хората от градовете с ниски заплати живеят добре. Много хора през периода на ковид преживяха някои сътресения. Аз също не го изкарах леко и се наложи да се върна във Видин. При едни прости сметки със заем 400 лв. и нетна заплата 605 оставам с 205 лв за месеца. Не знам, кое му е добре. Добре, че беше апартаментът в София и наемателите реално изплащаха заема, докато ме нямаше. Имах варианти сега, като е с нови мебели да го продам, да си покрия кредита и да си купя 2 едностайни във Видин. Единият да го дам под наем, но пак доходът ще ми е най-много 1000. Тук в София за тези месеци, в които работя, спестих 3000 /6 месеца по 500/. След февруари мога да внеса 5000 към кредита. В края на другата година, ако не 5000, поне още 4000. И така до 3-4 години ще съм го изплатил. Ако не се лъжа точно ти беше писал, че всеки човек си има мечти в живота. На първо място аз поставям именно това. Да си изплатя апартамента на първо време.
Имам предвид сравнено с повечето страни в Африка, Южна Азия, немалка част от Южна Америка. Част сме от най-богатите милиард, говоря общо за страната.
Там все още много хора буквално умират от глад. В някои страни средната продължителност на живота е около 40-45 години и детската смъртност е 20-30 процента.
Ние трябва да се сравняваме с останалите европейски страни и е ясно, че изоставаме с много.
Там все още много хора буквално умират от глад. В някои страни средната продължителност на живота е около 40-45 години и детската смъртност е 20-30 процента.
Ние трябва да се сравняваме с останалите европейски страни и е ясно, че изоставаме с много.
Най-трудното нещо на света е да приемеш обективно реалността!
-
- Регистриран: чет дек 16, 2010 12:02 am
1280 е за 16 работни дни за 10 работни часа. По принцип надниците са до 80-100 лв за София на ден. Има и още по-скандални неща и хора с образование работят за под 1000 чисто в София. Аз, като завърших бакалавъра, звънях за банков касиер и ми казват през 2018 г. 750 лв чисто, когато бях под наем и след 2-3 години при добро представяне може нагоре. Основно във финансите извън чуждестранните фирми се търсят банкови касиери и консултанти в офиси, като сега възнаграждението е до 1200 и обикновено в джобса нямат обявена заплата длъжностите, които са с ниска такава, но аз знам какъв е интервалът сега и не е над горепосочения. За момента аз избирам за работя в офис, който пак предлага банкови услуги без застраховки, за да мога да взема малко повече.svetlin_vr1995 написа: ↑пон окт 30, 2023 4:44 pmТо това да си платиш сметките и да си купиш ядене евентуално, не е живот, а същестуване. Човек на каквато и да е длъжност, трябва да може поне веднеж месечно да си позволи една почивка, ако ще е и за 2 дни да е. Щото това да работиш за да си платиш сметките и да чакаш другия месец, да направиш същото и докато си се усетил, то живота си е минал.quittr написа: ↑пон окт 30, 2023 3:24 pmНаистина в София за млад човек, при това висшист, да си с 1280лв звучи скандално. Ако платиш наем, половината заминават, като сложиш и сметките, не знам за храна какво ти остава....svetlin_vr1995 написа: ↑пон окт 30, 2023 1:03 pmКолега ти базикаш ли се, че с тия пари правиш нещо освен да съществуваш в Софията , то тия пари дори чисти, не бруто, вече за Враца са малко, в София всичко под 2 бона нето, дори за сам човек, е едно просто същестуване, а ако е със семейство и да не се ограничава, трябва да взима от 3 нагоре. Аз в момента взимам 1.7 чисто някъде и ми горе-долу ми стигат за месеца, а не съм женен и рядко се изхвърлям с някакви излишни харчове.mnn написа: ↑нед окт 29, 2023 10:44 pmАз не се оплаквам, а констатирам и дадох пример как за една и съща работа възнаграждението във Видин е 605 лв, а в София е 1280. Затова и съм в София. За София не смятам, че ГЕРБ нищо не са направили. Може би е време за смяна, но да видим дали ще по-малкото зло. Отново стъпвам на това изказване.
- lancelot
- Регистриран: пет фев 08, 2013 12:10 pm
Аз не се дразня на нищо, друже. Нито пък влагам някакви чувства дали ще е топло или студено, просто си споделям мнението и не мога да променя климата.gugun4u написа: ↑ср ное 15, 2023 6:40 pmПросто субективизма, на мен лично ми идва в повече и това е моето мнение. Както на някой не им писва нон стоп да мрънкат и спамят всеки ден, че ще е вечно топло, без значние какво дават моделите, така мен това ме дразни и също го споделям със света. Да, ако действително е нон стоп топло, и аз бих бил меко казано недоволен и сигурно бих хвърлил offtopic, макар да не е много правилно. Но точно при тези несигурност 50-60% от мненията да са "ще топло, защото.... абе топло ще е", сори, мен това ме дразни, както ти се дразниш на моя коментар по - горе.lancelot написа: ↑ср ное 15, 2023 6:26 pm
Гугунчо, пак си почнал да рипаш из темите и да даваш наклон. Всеки си има право да си прогнозира, никъде не съм писал докрая на месеца. Идната седмица максималните Т ще са предимно от 10-11 до около 15 градуса.
Ето ти един Пазарджик например: https://www.wetterzentrale.de/de/show_d ... id=OP&bw=1
Ето ти и София: https://www.wetterzentrale.de/de/show_d ... id=OP&bw=1
ЕС не се различава много.
Това е тема за Опашки и много неща са несигурни, освен топлите варианти в 95% от времето.![]()

Без инверсии и с тази динамика ще си е топло занапред в повечето дни след понеделник. Може и да греша, но в момента така ги виждам нещата.

Be an encourager. The world has plenty of critics already.
- lancelot
- Регистриран: пет фев 08, 2013 12:10 pm
Дар е да може да иде човек уикенда точно на тази обстановка в припланинско или планинско място.gugun4u написа: ↑чет ное 23, 2023 3:29 pmАбе до 15-20 сантиметра по пътя не ме притесняват ако нямаше други коли. Лошото е, че ако си такова мамата в София, не знам до колко ще пратят снегорини нагоре, въпреки, че уж за междуграските пътища се грижи АПИ, а и винаги ще се намери някой тарикат спестил от гуми и ще запуши пътя. Но да, не тръгна ли до събота 9-10 сутринта, май по - добре да не тръгвам.Leberkez написа: ↑чет ное 23, 2023 2:50 pmДа, Самоковско ще вземе сериозен пай от тази обстановка.gugun4u написа: ↑чет ное 23, 2023 2:29 pm
Валежите са завишени и по ЕС, който обикновено непосредствено преди обстановките е по - точен, заради по - добрата си резолюция. Инак аз вече сериозно се замислям, дали опита да отида до Мала църква за Weekend - a няма да е твърде рискован. Там като нищо да отпере половин метър.
Направо скачай петък след работа, ако можеш. До неделя вечерта или понеделник рано сутринта все ще са разчистили, колкото и да е паднало.![]()

Въобще не се чуди. Аз даже и ските ще си взема за Добринище нагоре към хижа Гоце Делчев и после ще се пусна надолу до курорта, живи здрави.
Be an encourager. The world has plenty of critics already.
-
- Регистриран: ср апр 30, 2014 1:18 pm
Мда, ще е шоу в планината факт. Колата попринцип също обича сняг, та от тази гледна точка притеснения нямам. Остават факторите АПИ и останалите "дебили" по пътищата. От друга страна, да видиш как падат може би 50+ санта сняг за около едно денонощие не се случва всеки ден дори в планината. Плюс, че имам усещането, че там ще доизчежда и в неделя.