Актуални политически събития у нас (разни)

Твърде много хора претендират, че разбират от политика, а дали наистина е така?
Потребителски аватар
bismarck
Регистриран: чет май 29, 2008 12:18 pm

Мнение от bismarck » пет ное 17, 2023 10:22 pm

doncho написа:
пет ное 17, 2023 6:27 pm
Пиарката на лидера на ГЕРБ: Кирил Петков не е приятел на истината, моли ме Борисов да му вдигне

"В петък вечерта преди балотажа на изборите той ме потърси с молба Бойко Борисов "да му вдигне телефона" (както обикновено), защото през целия ден не успявал да се чуе с него.

След проведения разговор с Кирил Петков, Бойко Борисов призова симпатизантите на ГЕРБ да гласуват за кандидата на правителството на балотажа в София"

https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/16257090

Кирчо го е срам да признае пред тиквите които гласуват за него, че е е молил на Борисов и му е звънял сто пъти.
Да видим сега, какво следва от това, ако е истина. Приемаме, че е. Че кирчо е тъп дегенерат е ясно. какъв е баце и това ли го е накарало да призове верните си фенки да гласуват или нещо, с което америгоските ти аверчета го държат за врата? А и да не забравя. Това, че първите ЕФки ще са готови 25та година, два броя, ама ще останат в Америка за да обучават смелите ни летци, не означава, че ония ще изпълнят споразумението за доставката им - вече няколко години след първоначалния срок. 25-26 ще видим каква ще е картата на света и кой от боцките и кирците ще пада от колесниците на самолетите, като в Афганистан.

Потребителски аватар
blue
Регистриран: чет авг 27, 2009 5:59 pm

Мнение от blue » пет ное 17, 2023 10:23 pm

Диагнозата за Киро и сектата която гласува за него:

Посмали малко или най-добре се лекувай, Кириле!

Само патологичен лъжец с психично разстройство, може да предаде толкова измислици като реалност и да си вярва

Преди няколко дни, от трибуната на Народното събрание, лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов припомни, че като канадски гражданин Кирил Петков не е ходил в казарма и едва ли е компетентен по темата за бойните самолети.

Разбира се, бившият ни премиер побърза да отговори, като типично в него стил, изстреля поредната умопомрачителна глупост:

„Докато вие сте стояли в казарма аз съм летял на 8 хиляди ки… метра без кислород, за да спасявам български гражданин“. Костадинов не му остана длъжен и веднага го затапи, осмивайки изреченото: „В казармата не се стои, това е служба, но отдавам това на факта, че сте летели на 8 хиляди километра без кислород, защото недостигът му води до тежки мозъчни увреди“.

:laughm:
Единственият начин да поддържаш разговор с глупака е да го игнорираш!
Стивън Кинг

doncho
Регистриран: нед апр 10, 2011 2:49 pm

Мнение от doncho » пет ное 17, 2023 10:46 pm

bismarck написа:
пет ное 17, 2023 10:22 pm
америгоските ти аверчета го държат за врата? А и да не забравя. Това, че първите ЕФки ще са готови 25та година, два броя, ама ще останат в Америка за да обучават смелите ни летци, не означава, че ония ще изпълнят споразумението за доставката им - вече няколко години след първоначалния срок. 25-26 ще видим каква ще е картата на света и кой от боцките и кирците ще пада от колесниците на самолетите, като в Афганистан.
Прекалено много филми гледаш. И да, Русия ще победи, а самолети няма да има.
Игнорирайте идиотите, те са неспасяеми.

Потребителски аватар
bismarck
Регистриран: чет май 29, 2008 12:18 pm

Мнение от bismarck » съб ное 18, 2023 1:11 am

Тя русия вече е на път да победи македонията си. За разлика от нас, които и правим свирки (на нашата).
А за самолетите - ще видим. НЕ СПОРЯ: АКО уса оцелее до 30-35 година в тоя вид, може и да видим 6 самолета ;)
И за да има черно на бяло: 1 До края на 2024 ефки от поръчката, която трябваше да е ТУК, платената, колко бяха (6 - все едно ,смешка) НЯМА да има нито един. Не говорим за 2 броя, на които ще се обучават някакви смешни чекии в самите щати. :!:

2. С 90 на сто вероятност нито един такъв няма да има и до края на 25-а. Има 10 на сто вероятност да пуснат 1 или 2 трошки, за да замажат очите на такива америко-куросмукачи като теб, стринг или раптопа. Проблемите на самовъзвиделите се като велика и единствена избрана нация - америгосите, ще бъдат съвсем, съвсенмм други. Да беее, знам, не сте такива, никак не сте, американците не са ви никакви (с), ама чините, струвате и все те са най-великия бял град на хълма. Сейвни си някъде тва да ме обориш, ако не позная. Аз няма да го сторя, защото вече ми е досадно от собствените ми прогнози. Просто винаги са верни. :dontknow:

По темата: Лоясалият тъпунгер барабойко отлично знае какво ще стане, ако утре спрат руския нефт. Хаос и 5 лева. Мислейки си, че ще инкасира пак ползите от недоволството. Ама и ония шарлатани мое да са тъпи, ама чак толкова тъпи не са. Лично аз с голям кеф чакам март за да видя: 1 Ще спрат ли изключението 2, Ако да - как ще се оправдава барабоце (вече поел "ротацията", ако изобщо се стигне до нея за хаоса и 5те лева (и опашките на бензиностанциите) Но най-интересно ще ми е 3: как стринг и феновете на целия полегнал на посолството боклук ще обяснява как международното положение е виновно. Не боцко и коцко :) Чакам пролетта с двойно удоволствие. :buble:
ППС При нефт вече под 90 долара за барел, в момента гледам газта е качена с 1-2 стотинки, малко, незабележимо, ама от сърце. Според мен руските мафиотчета на путчо просто се ебават с исмислената ни държава. Ще се разкая, ако ми дадете друго обяснение.

doncho

Мнение от doncho » вт ное 21, 2023 6:12 pm

Николай Нанков осъди за клевета Антон Кутев

Една от многото лъжи с които капутите от БСП, ППДБ и вся остальная сволоч засипваха ефира през 2021 г. То не бяха кюлчета, чували, къщи и раздадени милиарди и т.н. А да... и 8-10 милиарда кражби годишно дето Кокорчо щеше да позлати с тях България. И тая гнусна измет иска да управлява :nono:

https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/16312754

Потребителски аватар
Leberkez
Регистриран: пет мар 20, 2015 7:27 pm
Местоположение: София,Младост-1, н.в 603м; Габрово, кв. Палаузово, н.в. 419м.; с.Каравелово(общ.Карлово) н.в 387м.

Мнение от Leberkez » вт ное 21, 2023 6:45 pm

:grin1: :grin1:

https://www.facebook.com/1420119351 ... 4JscRRXl/

Да обобщим идиотщините от последните дни. Никога не съм предполагал, че ще доживея да гледам такива абсурди в управлението на страната.
Но гледаме. В нощта след погромите и побоищата в центъра на София медиите на "Добрите сили", най-правилните и демократични медии в света, започват хвалбите към МВР в стил: Колко добре и демократично бие родната полиция, а не като тази на Борисов през 2020 година.
През нощта на някои елементи от добрите сили обаче им светва, че резилът от кадрите на полицейско насилие се лепва върху тях. И рано сутринта, след кристалите, Кирил Петков води депутати да искат оставката на вътрешния министър.
Днес, по думите му, се оказа, че не я е искал той като Кирил Петков, а като член на парламентарна група. Нещо като господин Х.
Медиите на "добрите сили" са се извъртяли наобратно и громят полицията, която вече не бие така демократично.
И премиерът Денков е силно възмутен, но казва, че ще изчака с оставката, защото трябва да се консултира с Мария Габриел, която е в чужбина.
Вътрешният министър Стоянов отказва да подаде оставка. ГЕРБ и ДПС също са против неговата смяна.
В неделя министърът се явява в ефир и въпреки чудовищните усилия на водещата при която гостува, успява да каже, че е бил притискан от Кирил Петков. Водещата прави чудеса от храброст, повтаря: А, Пеевски, А, Пеевски, А, Пеевски, но министърът пробива.
Това е втори министър в кабинета "Денков" който официално се оплаква от натиск и изнудване от страна на депутата Кирил Петков, който е от управляващото мнозниство. Аз такова чудо не помня.
Театърът на абсурда продължава вчера след като премиерът Денков иска от подчинения си министър да се покае и да признае за полицейското насилие, нещо, което Стоянов е сторил отдавна. Само дето не го праща да пали свещи в черква.
Огорченият премиер не внася обаче в НС искане за смяна на министъра.
Междувременно в МВР се развихрят проверки за полицейското насилие. В СДВР по заповед на директора, в Националната полиция по заповед на директора, Инспекторат-МВР по заповед на министъра и още една, разпоредена от Денков на главния секретар Коцев. Кой кого проверява и кой проверява проверяващите изобщо не е ясно.
Ако не сте се ошашавили още ви довършвам с признанието на Денков от преди малко, че вътрешният министър вече е тръгнал в правилната посока.

wilkosz
Регистриран: вт яну 09, 2007 2:51 pm

Мнение от wilkosz » ср ное 22, 2023 3:18 pm

Мноого интересно защо The Economist публикува преди 11 години в коледното си специално издание тази обложка на корицата си :-? :evil:
Вгледайте се в картинките. Меркел, Рейгън, Обама, срутващото се евро, климатичната агенда, и... навсякъде гнусни рогати дяволи. Асад, Путин, вижте къде са, те не са заедно с дяволите, а дяволите се опитват да ги унищожат. Разбрахте ли сега кой е страната на злото и кой на доброто??? Управлявани сме от гадни САТАНИСТИ :green: Вижте лодката вдясно - гей-прайдовете и мургавите т.е. мултикулти са част от сатанисткия план! Все още ли има последователи на този ах толкова хуманен Запад??? :nono:
Изображение
„Едва когато започнете да плувате срещу течението, осъзнавате колко много мръсотия идва към вас.“

Потребителски аватар
snow wall
Регистриран: пон авг 31, 2015 1:18 pm

Мнение от snow wall » ср ное 22, 2023 4:30 pm

Похот
Чревоугодночество
Алчност
Леност
Гняв
Завист
Гордост
Това е картина на 7-те смъртни гряха, вдъхновена от ,,Божествена комедия" на Данте. Това е ,,Чистилището" където всеки плаща за греховете си.
Макс, сериозно почваш да не притесняваш, не знам какво четеш, но звучиш като изкукал евангелист от Оклахома.
Твоите любимци се пържат в казана на глобалното затопляне(това са все петролни диктатори)
Къде видя гейове не знам, но този в лодката на гордостта определено е Барак Обама, а не мигрант от близкият изток😄

doncho

Мнение от doncho » чет ное 23, 2023 9:38 am

Променят закона за митингите заради протеста срещу БФС, бил много демократичен

ПП и Възраждане предлагат да се затегне режима за протести. Айде Възраждане ясни ама ПП нали бяха много демократични :grin1:

Ако Боко беше предложил такова нещо умнокрасивитета щеше да квичи целогодишно докато умре от изтощение. Ама щом ПП изсерат нещо, умнокрасивитета гълта с настървение.

Да не би ПъПешите да се страхуват от протести? :grin1:

https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/16321775

doncho

Мнение от doncho » чет ное 23, 2023 3:21 pm

Радостин Василев се оплака от Лена Бориславова - заплашила го с SMS, че ще изчезне

Явно тая от семейство Адамс и тя се помисли за велика. :dontknow:

"Василев получи наказание забележка, след като по-рано днес нарече Мирослав Иванов "рогоносец" от трибуната."

:deal:

https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/16325989

Потребителски аватар
Leberkez
Местоположение: София,Младост-1, н.в 603м; Габрово, кв. Палаузово, н.в. 419м.; с.Каравелово(общ.Карлово) н.в 387м.

Мнение от Leberkez » чет ное 23, 2023 5:17 pm

https://www.facebook.com/100050483830 ... XKVvguel/

Делян Добрев

ОТВОРЕНО ПИСМО ДО АСЕН ВАСИЛЕВ:

Здравей Асене,

Познаваме се от повече от 30 години. Приятели бяхме, в последните години не сме - ти знаеш защо.

Принуден съм да ти пиша, защото не виждам друг полезен ход. В последните три години няма кой да ти се опре. Първо заплени избирателя, а в последствие успя някак да убедиш и партийните лидери да следват твоите желания. Не това е важното - намерил си начин, направил си го. Важното е да се опомниш, преди да е станало късно за нашата клета държава.

От първия ти ден като министър на финансите до края на 2024 планираш да изтеглиш 19 755 200 000 лева нов дълг (една немалка част вече изтегли и похарчи). За 2025/2026 планираш още 17 614 300 000. Сумарно това прави приблизително 37,4 милиарда нов дълг, което е повече от дълга взет от държавата ни от освобождението до сега.

И за какво? За социални разходи? Не виждаш ли, че три години го пробваш това и не се получава. Увеличените разходи не стимулират икономиката. Проблясъкът през 2022 беше заради войната - боеприпаси, ток и горива, нищо друго.

Икономиката се влачи по корем, по-високите социални разходи вдигнаха инфлацията и никой не забогатя. Хората си останаха със същата покупателна способност, просто имат повече хартийки за същите стоки. Държавата обаче задлъжнява с бясни темпове. Лихвите вървят нагоре и ще ни е много по-трудно да обслужваме лихвите по заемите, които теглиш.

Искам да ти дам един пример. Дано ти помогне да се осъзнаеш. Според НСИ към 31.12.2022 година децата в България са 1 099 696. Ако разделим планирания от теб дълг на броя на децата в България (тъй като те ще плащат тази сметка), се получава по 33 981,66 лева на всяко дете. Без лихвите и сметката не изключва децата от малцинствата и социално слабите семейства - на ВСЯКО дете по близо 34 хил лева без лихвите.

Асене, осъзнай се! Намали приходната част до изпълнението от тази година, балансирай бюджета, все още не е прекалено късно. Няма кой да те спре, трябва сам да се осъзнаеш и да се спреш.

Иначе, в момента ситуацията отстрани прилича на онази сватба, на която един от гостите взел 5 лева на заем от съседа си на масата, дал ги на оркестъра и поискал да го поздравят с "Чорбаджийско хоро".

doncho

Мнение от doncho » чет ное 23, 2023 10:37 pm

Нито Асен ще се осъзнае, нито малоумните лайнари гасували за него. ЩЕ СТРАДАМЕ ВСИЧКИ. :deal:

Потребителски аватар
Leberkez

Мнение от Leberkez » чет ное 23, 2023 11:25 pm

doncho написа:
чет ное 23, 2023 10:37 pm
Нито Асен ще се осъзнае, нито малоумните лайнари гасували за него. ЩЕ СТРАДАМЕ ВСИЧКИ. :deal:
Ацко толкова си може просто.
Не е виновен той. Човекът прави това, което е учил и в което вярва, че е правилно. Все едно да се сърдиш на доктор, че е калпав. Ми толкова си може и ококореното не спира да доказва, че е възможно най-неподходящата фигура за мин-фин.

Има два варианта тук:

1) набутват му обратно комунделския бюджет да си го ревизира мащабно или
2) ако не желае 1), тогава му бият балтията в зала, когато дойде време да се гласува този бюджет.

Нещата зависят от ГЕРБ основно. С оглед факта, че банкянският белотаджия направи така, че да се "радваме" на мушкатотото от димитровградските села цели 10 години, ако пусне И ТОВА ПОДОБИЕ на бюджет, на следващи избори ще се стопи наполовина, защото даже най-ревностните гербери вече яко се дразнят по мрежи и форуми на глупостите му и това, че си е превърнал партията в личен щит, както и това, че легитимира подобни кретени като ПП и ги оставя да управляват и да разполагат с държавата като че ли им е бащиния.

Колко ли пък трябва да е умен един човек, за да му чатне, че щом дебелобузият педальон е фалирал собствената си фирма и е завлякал съдружниците си, е повече от противопоказно да му се оставя да разполага с целия публичен ресурс на цялата държава - нещо, за което лично настояваше разтривачът на ушните миди на бае Тодар. :thumbdn: :thumbdn:

Така че всичко е в ръцете на Бойчето. Не на ГЕРБ като партия, а на него лично.
Щото, криво-ляво, ще изтраем съскащия декламатор от Дондуков 2 още няколко години, включително и ако трябва да прави още 1-2 къси служебни кабинета, но демиджа, който Асенчо може да направи, ако му се позволи, ще е доста, доста дългосрочен.

doncho

Мнение от doncho » пет ное 24, 2023 8:04 am

Аз пък не виждам защо Боко трябва вечно да го играе спасителят в ръжта. Настъпваме пак и пак мотиката, идват следващите лъжци, които ти обещават светлото бъдеще и пак настъпваш мотиката и т.н. То не беше 45 години социализъм, не беше Луканов, не беше Виденов, не беше Станишев, не се научи тоя тъп народ и не се научи. А както много пъти съм казвал като си тъп ще страдаш. И няма смисъл някой да те спасява, по-добре си изстрадай тъпотията, щото като те спасят нищо не научаваш и пак правиш същото.

Още като почнат с глупостите с чувалите, самолетите, кюлчетата и къщите всеки нормален здравомислещ човек ще се усети че го лъжат. Щото в примитияните мозъци кражбите още се извършват с дисаги, пък най-големия лукс е да си купиш голяма къща. А като чуят за кюлче злато и очите им стават на палачинки. Лъжците ги знаят тези неща и пускат все същите тъпни, чували, къщи и малоумниците кълват.

Потребителски аватар
snow wall
Регистриран: пон авг 31, 2015 1:18 pm

Мнение от snow wall » пет ное 24, 2023 8:52 am

А защо реши че всички хора страдат? Около мен е пълно с роднини пенсионери и от как им вдигнаха пенсиите вдигнаха гребена. По-голямата част от хората не са средна класа и не са заможни и увеличението на доходите им не ги кара да страдат. Да най-хубаво е да си средна класа в бедна страна, но това не е Лстинска Америка , а Европа
А ако смяташ че едър бизнесмен е нормално да подарява на мин.-председателя кюлчета злато, може би за това страдаме или политици да карат джипове собственост на международни корпорации. Много съм се нагледал на даване на подобни подаръци бутилки с уиски, скъпи банкети и тнт и знам после съответните началници какво отношение имт към съответните хора, никой нищо не дава даром.
А бликат снежинки сребристи,
прелитат, блестят кат кристал,
проронват се бели и чисти
и в локвите стават на кал.

Отговори

Върни се в “Политика”