ПРОФЕСИОНАЛЕН СПОРТ (разни, БЕЗ ФУТБОЛ!)
Модератор: Radoslav Petkov
- Leberkez
- Регистриран: пет мар 20, 2015 7:27 pm
- Местоположение: София,Младост-1, н.в 603м; Габрово, кв. Палаузово, н.в. 419м.; с.Каравелово(общ.Карлово) н.в 387м.
А час по-рано жените пък, буквално, бяха изнесени от холандките във Флоренция и така отпаднаха на 1/8 финал.
Съперничките превъзхождаха нашите в абсолютно всеки елемент и българките бяха абсолютно безпомощни.
Първите два гейма ни биха на 11 и 13т. и само в третия хвърлихме някаква битка до около 10-12-а точка, където се движеше точка за точка геймът, след което ни направиха серия и очакваното се случи.
Все пак...мисля си, че жените ги чакат добри дни, защото съставът доста се подмлади и ако се запази този гръбнак, може би следващите няколко години можем да постигнем и добри резултати, но се вижда, на този етап сме доста далеч от истината.
'
При мъжете - не съм сигурен, че връщането на Пламен начело на отбора беше най-правилния избор.
Само като се сетя, че пак е върнал разпределител 35-годишния Георги Братоев с коремчето и ми става лошо.
Другият лидер Цветан Соколов все по-често го налягат контузии, а и той самият е на почти 34 години вече.
В отбора продължава да играе като либеро и 40-годишният Теди Салпаров.
Единсвтеният светъл лъч е Алекс - синът на Владо Николов, за когото е видно с просто око, че ще стане голям играч. Има там още 1-2 по-млади момчета, които дават заявка, но като цяло жените ни сякаш са в по-добра изходна позиция.
Съперничките превъзхождаха нашите в абсолютно всеки елемент и българките бяха абсолютно безпомощни.
Първите два гейма ни биха на 11 и 13т. и само в третия хвърлихме някаква битка до около 10-12-а точка, където се движеше точка за точка геймът, след което ни направиха серия и очакваното се случи.
Все пак...мисля си, че жените ги чакат добри дни, защото съставът доста се подмлади и ако се запази този гръбнак, може би следващите няколко години можем да постигнем и добри резултати, но се вижда, на този етап сме доста далеч от истината.
'
При мъжете - не съм сигурен, че връщането на Пламен начело на отбора беше най-правилния избор.
Само като се сетя, че пак е върнал разпределител 35-годишния Георги Братоев с коремчето и ми става лошо.
Другият лидер Цветан Соколов все по-често го налягат контузии, а и той самият е на почти 34 години вече.
В отбора продължава да играе като либеро и 40-годишният Теди Салпаров.
Единсвтеният светъл лъч е Алекс - синът на Владо Николов, за когото е видно с просто око, че ще стане голям играч. Има там още 1-2 по-млади момчета, които дават заявка, но като цяло жените ни сякаш са в по-добра изходна позиция.
-
- Site Admin
- Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
- Контакти:
Рекордът на Стефка Костадинова на 36 години
30.08.23 в 08:44
На 30 август 1987 г. на Олимпийския стадион в Рим Стефка Костадинова поставя световен рекорд в скока на височина, преодолявайки височина от 209 сантиметра на световното първенство по лека атлетика.
30.08.23 в 08:44
На 30 август 1987 г. на Олимпийския стадион в Рим Стефка Костадинова поставя световен рекорд в скока на височина, преодолявайки височина от 209 сантиметра на световното първенство по лека атлетика.
-
- Site Admin
- Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
- Контакти:
Българка поведе на световното по шахмат в Мексико (ВИДЕО)
Белослава Кръстева се справи и с кубинката Роксанхел Обрехон Гарсия
08:07 ч. 30.09.2023 г.
Българската шахматистка Белослава Кръстева постигна ценна победа в деветия кръг на световното първенство за жени (U20) по класически шахмат в Мексико.
Белослава Кръстева се справи и с кубинката Роксанхел Обрехон Гарсия
08:07 ч. 30.09.2023 г.
Българската шахматистка Белослава Кръстева постигна ценна победа в деветия кръг на световното първенство за жени (U20) по класически шахмат в Мексико.
В Баргтехайде, градчето ми имало баскетболен отбор, който е лидер в регионалната лига Норд. Т.е. четвъртата по сила лига в Германия, обхваща цяла северна Германия. В групата са отбори от големи 200-хилядни градове като Брауншвайг и Гьотинген. Не знаех, че имаме отбор на такова ниво, случайно видях плакат в центъра на града, днес отидох за пръв път. Смачкахме поредния противник, гостите от Брамше бяха разбити със 103:40. Има трима черни американци, двама от тях са машини, много добри, не могат да бъдат спрени, че и тройките влизаха наред. Като ниво ми се струва на нивото на българската А група. Залата е училищен салон на 5 минути пеша от вкъщи, почти без трибуни. Има 4 реда хора от едната страна, иначе са изсени по един ред дървени пейки. Както беше в България през 90-те. Входът е 5 евро. Готино е, пълно е, има тъпани и атмосфера. Отборът е аспирант за влизане в още по-горната трета лига и е само с победи от началото на шампионата, вътре и навън мачка наред.
Пълен запис на днешния мач, виждам се на една пейка зад единия кош.
Пълен запис на днешния мач, виждам се на една пейка зад единия кош.
„Едва когато започнете да плувате срещу течението, осъзнавате колко много мръсотия идва към вас.“
-
- Регистриран: съб яну 28, 2012 6:40 pm
Поздравления!
https://m.dir.bg/corner/drugi/emotsiite ... oya-trofey
Емоциите от триумфа: Шахматните шампионки на Европа получиха своя трофей