УКРАЙНА - между Запада и Русия. ВОЙНАТА НА ПУТИН В УКРАЙНА - ЧАСТ 6 (пролетно раздвижване в стратегиите) (03.2024-...)

Твърде много хора претендират, че разбират от политика, а дали наистина е така?
alfa
Мнения: 954
Регистриран: чет мар 10, 2011 10:31 am
Местоположение: Sofia

Мнение от alfa » вт апр 02, 2024 1:02 pm

stratega написа:
вт апр 02, 2024 12:45 pm
Лицемери с лицемери. Аз съм убеден, че когато преди време Просто Киро направи може би единственото си смислено нещо, откакто е в политиката и отвори доброволческа сметка за оръжия за Украйна, нито един от вас не е превел и стотинка :wink: .
Путинофилите често са с грешни убеждения. Или поне по-погрешни от прозападно настроените. Първо - не можеш да подкрепиш с никакъв реален факт убеждението си. Втората ти грешка е убеждението, че най-добрия израз на позицията на прозападно настроените е да превеждат пари по сметката, посочена от Киро. Има стотици организации, които работят на терен - и в Украйна, и в България, приемат финансова или материална помощ и лично участие чрез отделено време. За твоето добро настроение - една от тях развива дейност и в Борово.

raptor
Мнения: 2401
Регистриран: вт юни 17, 2008 7:05 am
Местоположение: Plovdiv

Мнение от raptor » вт апр 02, 2024 1:10 pm

stratega написа:
вт апр 02, 2024 12:30 pm
4uk написа:
вт апр 02, 2024 11:16 am
Ако на някой това не му харесва, то може жертва лични пари или лично да се жертва във войната на страната на Украйна! Знаех си, че никой от вас няма са го направи - ще гледате войната по телевизията, както всички. Нуждата от войници, пари и оръжия е огромна, а и досегашните основни спонсори взеха да се ослушват и офлянкват в практическата подкрепа - със вербалната нямат проблем, тя е безплатна и не кърви! :buble:
Така изглеждат нещата през очите на информиран русофоб.
Много им се иска да борят агресора, ама по възможност ако може някой друг да го направи. Доброволческите лагери са отворени от ден първи на войната.
Аз питам същото от много време, защо нашите ватници на копейкин борят укронацистите от дивана във фейса? Има данни за поне няколко български доброволци на страната на Украйна, на един украински клип още в началото на инвазията се чуваше българка реч, но наши ватниците не съм чувал от началото на пълномащабната война да са се записали доброволци в руската армия. Предвид че Путя дава гражданство след една година служба, Русия е земен рай както виждаме на многобройните клипове и други материали, а нашата вата е особено надъхана и агресивна. И всеки път бурно изразява радостта си при поредното унищожаване на укро нацисти в жилищен блок, детска градина или болница, някак си не си го обяснявам тази липса на ентусиазъм за реални действия.

alfa
Мнения: 954
Регистриран: чет мар 10, 2011 10:31 am
Местоположение: Sofia

Мнение от alfa » вт апр 02, 2024 1:14 pm

Пламен Иванов написа:
вт апр 02, 2024 12:57 pm
alfa написа:
вт апр 02, 2024 11:20 am
Пламен Иванов написа:
вт апр 02, 2024 10:42 am
Също мисля съвсем не е сама Русия срещу обеденения запад, има и други участници които ще стават все по явни.
Защо всички съюзници на Русия са все с диктаторско управление?
Аз ти отговаям защо според мен започна тая война а не кой добър или лош.
Извинявай, но нито някой ти е задал този въпрос, нито някъде се вижда да отговаряш на него.

Пламен Иванов
Мнения: 117
Регистриран: нед фев 07, 2021 9:57 am
Местоположение: Сливен

Мнение от Пламен Иванов » вт апр 02, 2024 1:25 pm

Пламен Иванов написа:
вт апр 02, 2024 10:42 am
alfa написа:
вт апр 02, 2024 10:16 am
Пламен Иванов написа:
вт фев 27, 2024 9:28 pm
Не вдявате че Украйна не е цел а средство в започналата нова световна.
Каква е целта на Русия във войната ѝ с Украйна?
Разбиване модела на еднополюсен свят. Също мисля съвсем не е сама Русия срещу обеденения запад, има и други участници които ще стават все по явни.
Ето тук

Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 69258
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Хр. Смирненски/Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » вт апр 02, 2024 1:54 pm

И кой ще е "вторият полюс", Иран ли? Или пък Северна Корея? :hmm:

Пламен Иванов
Мнения: 117
Регистриран: нед фев 07, 2021 9:57 am
Местоположение: Сливен

Мнение от Пламен Иванов » вт апр 02, 2024 2:30 pm

Stringmeteo написа:
вт апр 02, 2024 1:54 pm
И кой ще е "вторият полюс", Иран ли? Или пък Северна Корея? :hmm:
По скоро БРИКС ще се оформи като втори полюс в противовес на съществуващия вече западен.
Изглежда е такава целта а дали ще се случи :dontknow:

alfa
Мнения: 954
Регистриран: чет мар 10, 2011 10:31 am
Местоположение: Sofia

Мнение от alfa » вт апр 02, 2024 2:38 pm

Мхм, чакай от съюз в който са (или скоро ще станат):
Китай и Индия - които имат спорна територия с размерите на Швейцария,
Бангладеш и ОАЕ
да изработи обща силна позиция по някакъв въпрос. Може да видиш търканията между Индия и Русия, които са от основателите и не могат да се разберат по ключови въпроси в търговията помежду си, и си помисли пак - щом в търговията не могат, дали в политиката ще могат.

nikolson
Мнения: 114
Регистриран: ср яну 10, 2024 9:53 pm

Мнение от nikolson » вт апр 02, 2024 4:49 pm

Когато се каже кремълски опорки, става дума точно за това - преповтаряне на тези, измислени в кремълска лаборатория, прочетено от кремълски пропагандни канали. Никаква връзка с логика. като мантрата "БРИКС ще стане противовес на Колективния Запад". Папагалства се, без ясна представа, какво е БРИКС, има ли го, няма ли го, какво е Колективния Запад, що за организация е това. (Не се напрягайте да го формулирате, най-вероятно ще изръсите някоя глупост).
Друга глупост - Русия разбива двуполюсния модел с войната. (Погледнете в скобите горе). Аз помня, че Путинферщеенерите крещяха, че война няма да има и русофобите разпалвали русофобски страсти. Тогава такава беше кремълската теза и те я повтаряха. После, след 24.02. повтаряха, че Украйна не съществува. Вадеха се някакви "доказателства", че границите ѝ "не били регистрирани в ООН". В първите дни беше вакханалия от разнопосочни предлози. Денацификация, един народ, хляб и сол за освободителите, до Киев за три дни, ако искаме, стигаме до Берлин за седмица и след месец сме в Лисабон. Втарая в мире и т.н.

Само не става ясно, как изостанала държава, която, освен добив на въглеводороди, и то с чужди технологии, ще променя "еднополюсния модел", след като не разполага с никакъв друг потенциал. Нито морален, нито човешки, нито технологичен, нито финансов. За да промениш някакъв модел, трябва да предложиш друг, в който лидираш и други(те) страни да го прегърнат. Какъв модел (ще) предложи Русия? Убийства, войни, изнасилвания, пиянство.

4uk
Мнения: 2133
Регистриран: пет май 10, 2019 1:02 pm
Местоположение: Stara Zagora & с.Дълбоки
Контакти:

Мнение от 4uk » вт апр 02, 2024 7:01 pm

През 2014 с преврата, който премиерите на Германия, Франция и Англия обещаха да не се случва, започна гражданска война в Украйна. Позициите на русофилите и русофобите бяха толкова противоположни и непримирими, че нямаше как да съществуват в една и съща държава. Всяка страна си имаше ментор в лицето на САЩ или Русия, който диктуваше поведение на "своите". В онзи момент истинските украинци загрижени за мира, единството и целостта на страната или бяха малцинстно или не си даваха сметка докъде ще ескалират нещата между укронационалистите и рускоговорящите русофили - неусетно Украйна стана скотобойна, бойно поле да решаване на чужди геополитически спорове и мерене на пишки! Умереността, разсъдъка, толерантността и зачитането на различния(дори руснак) явно не са силни страни на украинците.
В България също щеше да е възможна гражданска война, ако народът ни се състоеше основно от привърженици на ПП-ДБ и Възраждане. Толкова са различни и фанатични идеите им за устройство, развитие и геополитическа ориентация на страната, че с удоволствие биха се млатили и окървавили, в борба за тяхната версия на България. За наша радост това са малки, временни маргинални партии, които нищо не могат сами ...и ще изчезнат с изчезването на геополитическите нужди, които обслужват в момента. ГЕРБ и ДПС ще продължат да са стабилизиращите държавата партии, отстояващи базисните ни интереси без залитания и пльоскане по очи.
И САЩ и Русия искат едно и също от своите подопечни партии в съответните страни - пълно подчинение на техните глобални интереси, дори когато вредят на местните,....но пък помагат да са на власт, ...доколкото могат! Българите обаче сме умерени, традиционалисти и не гласуваме масово за партии, които предвиждат бърза "коренна промяна" и/или залитане в нещо ново. Промените ни, ако не са наложени отвън, са еволюционни, а не революционни! Всеки опит за BG-революциия се оказва семпла пуберска полюция! И тези избори ще го потвърдят! Ако някой не си харесва страната и народа такива, ..да си потърси други!?
:flourish:

alfa
Мнения: 954
Регистриран: чет мар 10, 2011 10:31 am
Местоположение: Sofia

Мнение от alfa » вт апр 02, 2024 7:26 pm

4uk написа:
вт апр 02, 2024 7:01 pm
През 2014 с преврата, който премиерите на Германия, Франция и Англия обещаха да не се случва,
Може ли линк в подкрепа на това доста смело и като цяло лъжливо твърдение? Така както си го написал излиза, че съответните президенти са казали - Янукович ще остане президент на всяка цена.

4uk
Мнения: 2133
Регистриран: пет май 10, 2019 1:02 pm
Местоположение: Stara Zagora & с.Дълбоки
Контакти:

Мнение от 4uk » вт апр 02, 2024 9:37 pm

Янукович и западните лидери се договориха да има законен мирен преход чрез предсрочни избори вместо преврат,... но въпреки договорката, техните хора си направиха преврата, ...за по-сигурно. Това даде повод на някои области от страната да не признаят новата "власт" и да обявят "независимост". Ако нямаше преврат Крим и Донбас нямаха да имат и повод за отцепване, а после Путин за нахлуване!?
Винаги съм подозирал, че Русия е имала хора сред украинските националисти, които да ескалират нещата и да й дадат поне вътрешноруски "повод" за последвалата инвазия. Това е много дълга и подла игра, в която моментните загуби се оправдават от крайна печалба. Това го знаят и могат само бивши империи - имат натрупан опит и записки от царските/кралските канцеларии, как се прави. Украйна,...както и България са обекти на външно влияние с нулев исторически опит за съпротива на такава сложна агресия - Украйна - защото не е имала собствена държавност, а България - защото държавността й е прекъсната. Първото нещо, което прави окупационната Червена армия след 9-ти Септември е да изгребе архивите на Външно, Вътрешно и др. министерства и да ги прати в Москва. По същия начин са процедирали и в повечето окупирани страни. И досега отказват да ги върнат - не, че са им важни, а за да нямаме идея, гордост и традиции от своята държавност от времето, когато сме я имали. Така по-лесно те приучават към покорство, защото нямаш, спомен и документи, че си бил субект, а не само обект!
:deal:

nikolson
Мнения: 114
Регистриран: ср яну 10, 2024 9:53 pm

Мнение от nikolson » вт апр 02, 2024 9:57 pm

Янукович и западните лидери се договориха да има законен мирен преход чрез предсрочни избори вместо преврат,... но въпреки договорката, техните хора си направиха преврата, ...за по-сигурно.
Лъжеш! Защо лъжеш?

raptor
Мнения: 2401
Регистриран: вт юни 17, 2008 7:05 am
Местоположение: Plovdiv

Мнение от raptor » вт апр 02, 2024 10:19 pm

Глупости, превратът стана след като Янукович отказа да подпише готвеното 10 години споразумение за асоцииране с ЕС. Кви договорки за мирен преход, кви пет лева, баси затъването в руски пропагандни ла**на. Аи докато за репресиите на рускоговорящи по -може да се намерят някакви доказателства (от рода на нашите лозунги сиганите на сапун от агитките, ама карай), Янукович беше изринат за около седмица-две, къде ти време за договорки, то всичко завря буквално на другия ден след отказа.

alfa
Мнения: 954
Регистриран: чет мар 10, 2011 10:31 am
Местоположение: Sofia

Мнение от alfa » вт апр 02, 2024 10:25 pm

Чукича ръсне 2-3 путинофилски лъжи и после каже: Аз съм информиран русофоб...без да усети че по навик е добавил поредната лъжа :D
Чукич, какво стана с твърдението ти за премиерите на Германия, Франция и Англия - може ли линк, където се вижда какво са обещали?

baiplamen
Мнения: 1070
Регистриран: ср фев 22, 2012 7:06 am
Местоположение: София, Овча купел - старата част и кв. Яворов

Мнение от baiplamen » вт апр 02, 2024 11:26 pm

Украйна е пример за всякакви "западни" експерименти и то успешни. Там извършиха 2 успешни "цветни революции" Първата бе през 2004 година, когато Янукович срещу Юшценко спечели президентските избори и започнаха "протести", че имало нарушения и измами. Как така - ами Западът чете Евангелието както му уйдисва - щом неудобният спечели, избухват спонтанни и справедливи протести, а щом спечели удобният- избухват незаконни протести - това е лицемерието на Запада. Резултатът тогава бе - хайде наново балотаж, малко АЛА-БАЛА по украински и "правилният" печели.
Вторият път бе 2014 година. Че как така Янукович ще подписва споразумение с Русия, бе, а не с нас, си казали на Запад? Че ние искаме да грабим украинските ресурси, да жънем плодордните земи и да изсмукваме кадри за нашите изпозастарели, изпедерастели и оджендърели нации! Пък и да скараме завинаги украинците с руснаците..... Без Украйна Русия не можела отново да стане империя. Давай соросоидите - активизират се Отворено общество, мрежите на Америка за Украйна, USAID и т.н.
Янукович бе преценен като прекалено мекушав, който се грижеше повече за прическата си, а не за реда в държавата - някои казват, че е истински демократ, защото отстъпи и през 2004 г., и тогава. А, малко снайперисти от Грузия по сградите, пускаме кръв, убиваме някой невинен и цветната революция е готова. Какво трябваше да направи Янукович ли? Ами да разгони лумпените от площада в Киев бързо и да ги натири в покрайнините, да арестува украинските неонацисти, да изгони американския посланик и да организира контрапротести - той имаше подкрепа от юга и изтока, полиция и армия.
Някой в Берлин ще ти търпи някакви радикали да лежат полупияни на Брандебургската врата - ще им изкарат водните оръдия и ще ги наритат по затворите.

Отговори

Върни се в “Политика”