СМЕШКИ около представянето на ПРОГНОЗИ ЗА ВРЕМЕТО
Модератор: Radoslav Petkov
Метеобалканс, в името на кликбейта се излагате като кифладжии. Да, циклон може. Не и тоя.
Сори, това е най-подходящата тема (разбира се, че ако простодушна колежка не ми беше пратила това с молба за коментар, нямаше и да знам за великите ви "прогнози".
https://www.meteobalkans.com/novini/pro ... n-balgariq
Сори, това е най-подходящата тема (разбира се, че ако простодушна колежка не ми беше пратила това с молба за коментар, нямаше и да знам за великите ви "прогнози".
https://www.meteobalkans.com/novini/pro ... n-balgariq
-
- Регистриран: 18 авг 2024, 13:58
Към bismarck
Всеки си има право на мнение. И твоите прогнози в Дир БГ не са окей, но не пишем из форумите и не плуем. За съжаление нивото във форума е доста под критика, но нали знаеш всеки петел е крал в своят кокошарник. Имай някакво уважение към колегите си. Ако прочетеш статията са написали и това :
"През следващите дни тази прогноза ще претърпи много промени и реално тази прогноза не е официална. Тоест те гледат и прогнозата на GFS. Дават обективни мнение и не подвеждат, но явно нещо имаш зъб.
"През следващите дни тази прогноза ще претърпи много промени и реално тази прогноза не е официална. Тоест те гледат и прогнозата на GFS. Дават обективни мнение и не подвеждат, но явно нещо имаш зъб.
И се връщаме към централната метафора в горното ми мнение: "В името на кликбейта.......". Няма обиди, има констатация. Почти (или над) 24 часа след бомбастичното заглавие в линка, все още няма никаква яснота за траекторията, слоевете и вида на валежите на запад (на изток е ясно). Неддей рипа като изненадано теле, а се пробвай да не приличаш на оня с "дългосрочните прогнози", които често коментираме тук, или пък на Коледния Виелицаджия.
Защото дори да се реализира (при вероятност обективно под 25-30 на сто) снежна обстановка по високите полета, "ще сте познали". Както и Янков неминуемо в следващите няколко години ще "познае" за коледните виелици. Да е жив и здрав човекът.
Нивото на проекта ви последните години много падна. Започвайки с ония облаци на Голяма Богородица преди няколко лета - резил голям. От нелош любителски фб сайт се превърнахте в нещо като Данис с претенции, честно казано -и тук съм съвсем сериозен - дори Данис е по-добър, станал е доста по-предпазлив, а претенции момчето като цяло няма. Както и да е, "това е мое мнение", нали всеки има право на мнение?
А кой е по-близо до реалността, всеки може да види отстрани (и това ще е пък негово мнение)
Защото дори да се реализира (при вероятност обективно под 25-30 на сто) снежна обстановка по високите полета, "ще сте познали". Както и Янков неминуемо в следващите няколко години ще "познае" за коледните виелици. Да е жив и здрав човекът.
Нивото на проекта ви последните години много падна. Започвайки с ония облаци на Голяма Богородица преди няколко лета - резил голям. От нелош любителски фб сайт се превърнахте в нещо като Данис с претенции, честно казано -и тук съм съвсем сериозен - дори Данис е по-добър, станал е доста по-предпазлив, а претенции момчето като цяло няма. Както и да е, "това е мое мнение", нали всеки има право на мнение?
А кой е по-близо до реалността, всеки може да види отстрани (и това ще е пък негово мнение)
-
Към bismarck
Траекторията на циклона все още не е определена правилно и това в сайта са го написали, че все още има неяснота. В статията са написали
"Важно! Към момента само ECMWF прогнозира тези снеговалежи, докато GFS предвижда циклонът да бъде западно от нашата страна. Поради краткия срок призоваваме да се обърне внимание, тъй като реално разполагаме с четири дни за реакция. "
Не виждам да има кликбаейт, преди е имало, но сега, не.
Много добре помниш миналата година по това време, какво се случи. Имахме почти сходна ситуация.ГФС - тогава беше по-точен и реално позна.
"Важно! Към момента само ECMWF прогнозира тези снеговалежи, докато GFS предвижда циклонът да бъде западно от нашата страна. Поради краткия срок призоваваме да се обърне внимание, тъй като реално разполагаме с четири дни за реакция. "
Не виждам да има кликбаейт, преди е имало, но сега, не.
Много добре помниш миналата година по това време, какво се случи. Имахме почти сходна ситуация.ГФС - тогава беше по-точен и реално позна.
-
- Регистриран: 16 дек 2010, 00:02
- Местоположение: София Подуене, ж.к. Банишора /550 м. н. в./, Видин (31 м.н.в)
https://www.flagman.bg/article/336493. " Meteo Balkans: Снежна виелица блокира половин България, метър сняг ще натрупа до часове"
Да се даде материал и се започва с украсяването от някои медии.
Да се даде материал и се започва с украсяването от някои медии.
-
За mnn
Лошото е, че каквото и да се напише - повечето медии го пускат с още по-голям кикбайт. Все пак MeteoBalkans, се надпреварва и с медиите в България, като трафика им зависи и от поднесената информация. Да, заглавието може да не е окей, но все пак са обяснили. Повечето медии крадат, и премахват това обяснение.
-
Симулация
Днес от Meteo Balkans публикуваха тази симулация, която лично мен приятно ме изненада.
"Симулацията използва по-примитивни физически модели, като не включва по-сложни метеорологични изчисления. Целта е да се проследи движението на въздушните течения и да се установи къде точно вятърът се ускорява в резултат на влиянието на релефа и ускорението на въздушната маса при взаимодействието ѝ с него. "
Ето и линка:
https://www.meteobalkans.com/novini/enc ... iq-na-fyon
Със сигурност има хора, които са запознати с релефа около Враца и могат да потвърдят дали тази симулация е достоверна или се доближава до реалността. Но фактът е, че се прави нещо интересно и иновативно.
"Симулацията използва по-примитивни физически модели, като не включва по-сложни метеорологични изчисления. Целта е да се проследи движението на въздушните течения и да се установи къде точно вятърът се ускорява в резултат на влиянието на релефа и ускорението на въздушната маса при взаимодействието ѝ с него. "
Ето и линка:
https://www.meteobalkans.com/novini/enc ... iq-na-fyon
Със сигурност има хора, които са запознати с релефа около Враца и могат да потвърдят дали тази симулация е достоверна или се доближава до реалността. Но фактът е, че се прави нещо интересно и иновативно.