Тъй като българската идея, както е известно на всички, е пуснала дълбоки корени в Македония, аз мисля, че е кажи-речи невъзможно да бъде разколебана съвсем, изнасяйки срещу ѝ само сръбската идея. Тази идея, страхувам се, не би била в състояние като чиста и гола противоположност да изтласка българската идея и по тази причина на сръбската идея от помощ ще ѝ бъде някакъв съюзник, който би бил твърдо срещу българизма и който би съдържал в себе си елементи, които могат да привлекат към него народа и народните чувства, отцепвайки го от българизма. Този съюзник аз виждам в македонизма или в определени мъдро поставени граници, отразяване на македонския диалект и македонската специфика. Няма нищо по-противоположно на българските тенденции от това – с никого българите не могат да се намерят в по-непримиримо положение от македонизма. Македонизмът като такъв няма с какво да се удържи, той няма елементи за развитие и по естественият ход на развитие, в часът когато българщината се отдели, сърбизмът ще му помогне (на македонизмът) и същият ще се смеси с него.
България - Република Северна Македония
Сръбската политика към Македония е формирана още през XIX век, когато се формира великосръбската доктрина. Тя представлява и първата панславянска доктрина, но е различна от панславизма, формиран в Чехия и Полша. Основополагащата тактика е изразена от Ст. Новакович, виден сръбски политик от това време. Ето неговото кредо:
България и "дипломация на совалката".....една такава май ни трябва....не ли?
Когато попитали Хенри Кисинджър какво означава "дипломация на совалката", той отговорил:
- О, то е нещо съвсем простичко. Например, ако искам да омъжа дъщерята на Рокфелер за някой мужик от глухо руско село, бих постъпил по следния начин... Отивам в глухо руско село, намирам там някой мужик и го питам:
- Искаш ли да се ожениш за американска еврейка?
Той ми отговаря:
- Пфу! За какво ми е? Тук си имаме достатъчно жени.
Аз:
- Да, но тя е дъщеря на милиардер.
Той:
- Охо, това променя нещата!
След това отивам в Швейцария, влизам по време на заседание на управителния съвет на някоя банка и питам:
- Искате ли руски мужик да стане президент на вашата банка?
Те:
- Пфу! За какво ни е?
Аз:
- Да, обаче той е зет на Рокфелер.
Те:
После се връщам у дома при Рокфелер и го питам:
- Искаш ли дъщеря ти да се омъжи за руски мужик?
Той:
- Пфу! Откъде го измисли? В нашия род всички са финансисти.
Аз:
- Именно. Той е президент на швейцарска банка.
Той:
- Охо, това променя нещата! Сузи, дъще моя, ела тук! Чичко Кисинджър ти е намерил годеник - президент на швейцарска банка!
Сузи:
- Пфу! Всички финансисти са или импотентни, или педераси!
Аз:
- Да, обаче този е груб руски мужик!
Тя:
Когато попитали Хенри Кисинджър какво означава "дипломация на совалката", той отговорил:
- О, то е нещо съвсем простичко. Например, ако искам да омъжа дъщерята на Рокфелер за някой мужик от глухо руско село, бих постъпил по следния начин... Отивам в глухо руско село, намирам там някой мужик и го питам:
- Искаш ли да се ожениш за американска еврейка?
Той ми отговаря:
- Пфу! За какво ми е? Тук си имаме достатъчно жени.
Аз:
- Да, но тя е дъщеря на милиардер.
Той:
След това отивам в Швейцария, влизам по време на заседание на управителния съвет на някоя банка и питам:
- Искате ли руски мужик да стане президент на вашата банка?
Те:
- Пфу! За какво ни е?
Аз:
- Да, обаче той е зет на Рокфелер.
Те:
После се връщам у дома при Рокфелер и го питам:
- Искаш ли дъщеря ти да се омъжи за руски мужик?
Той:
- Пфу! Откъде го измисли? В нашия род всички са финансисти.
Аз:
- Именно. Той е президент на швейцарска банка.
Той:
- Охо, това променя нещата! Сузи, дъще моя, ела тук! Чичко Кисинджър ти е намерил годеник - президент на швейцарска банка!
Сузи:
- Пфу! Всички финансисти са или импотентни, или педераси!
Аз:
- Да, обаче този е груб руски мужик!
Тя:
-
- Site Admin
- Регистриран: 14 авг 2006, 22:51
- Контакти:
Атанас Величков: България е нужният враг на македонската държавна идеология
11.10.24
На 11 октомври в Северна Македония се отбелязва Деня на народното въстание. Той се смята за начало на антифашистката съпротива на македонците през 1941 г. и почти винаги мотивира антибългарски настроения.
"Предприемат се всички възможни стъпки, за да се влошат отношенията с България, но да се стоплят тези с Белград"
Проф. П. Павлов: Спекулациите с Гоце Делчев и цар Самуил показват нежеланието на Мицкоски и неговото правителство РСМ да влезе в ЕС
"Нашата история е обща и тя е българска"
04.10.24
11.10.24
На 11 октомври в Северна Македония се отбелязва Деня на народното въстание. Той се смята за начало на антифашистката съпротива на македонците през 1941 г. и почти винаги мотивира антибългарски настроения.
"Предприемат се всички възможни стъпки, за да се влошат отношенията с България, но да се стоплят тези с Белград"
Проф. П. Павлов: Спекулациите с Гоце Делчев и цар Самуил показват нежеланието на Мицкоски и неговото правителство РСМ да влезе в ЕС
"Нашата история е обща и тя е българска"
04.10.24
-
- Site Admin
- Контакти:
Деклариралите се българи в Северна Македония са много повече над преброените
Доц. Спас Ташев говори за машинации на македонската статистика
18.10.24 в 11:45
Често пъти с ирония се казва, че хората в Северна Македония само с користни цели взимат българско гражданство. Затова при последното официално преброяване в съседната страна са регистрирани едва 3504. Демографът доц. Спас Ташев е убеден, че това не е истинското число.
Доц. Спас Ташев говори за машинации на македонската статистика
18.10.24 в 11:45
Често пъти с ирония се казва, че хората в Северна Македония само с користни цели взимат българско гражданство. Затова при последното официално преброяване в съседната страна са регистрирани едва 3504. Демографът доц. Спас Ташев е убеден, че това не е истинското число.
-
- Site Admin
- Контакти:
ЕК: Правителството в Скопие трябва да извърши конституционни промени
30.10.24 в 14:41
Правителството в Скопие трябва да извърши конституционни промени и да изгради добросъседски отношения с България и Гърция.
Това се казва в проектодоклада за напредъка на Македония по пътя към ЕС, изготвен от Европейската комисия (ЕК), предава БГНЕС.
30.10.24 в 14:41
Правителството в Скопие трябва да извърши конституционни промени и да изгради добросъседски отношения с България и Гърция.
Това се казва в проектодоклада за напредъка на Македония по пътя към ЕС, изготвен от Европейската комисия (ЕК), предава БГНЕС.
Скопие осъмна с надпис "Българите в конституцията" и българското знаме
От текста става ясно, че надписът е от април тази година и първо е гласял "Българите в конституцията е предателство". Голям надпис, който е рисуван поне час-два и естествено камерите в района не са уловили кой "патриот" го е изпляскал. Снощи обаче някой върху думите "е предателство" е нарисувал българското знаме и по този начин добре е избъзикал членовете на клана МакЛайн.
https://www.24chasa.bg/mezhdunarodni/article/19249539
От текста става ясно, че надписът е от април тази година и първо е гласял "Българите в конституцията е предателство". Голям надпис, който е рисуван поне час-два и естествено камерите в района не са уловили кой "патриот" го е изпляскал. Снощи обаче някой върху думите "е предателство" е нарисувал българското знаме и по този начин добре е избъзикал членовете на клана МакЛайн.
https://www.24chasa.bg/mezhdunarodni/article/19249539
Игнорирайте идиотите, те са неспасяеми.
Заличиха надписа "Българите в конституцията"
Напълно очаквано. Когато пишеше "Българите в конституцията е предателство" можеше надписа да стои 6-7 месеца без да пречи на никого. Когато го поправиха на "Българите в конституцията" не изтрая и 10 дена. Кланът МакЛайн в някои случаи работи много бързо.
https://www.24chasa.bg/mezhdunarodni/article/19302881
Напълно очаквано. Когато пишеше "Българите в конституцията е предателство" можеше надписа да стои 6-7 месеца без да пречи на никого. Когато го поправиха на "Българите в конституцията" не изтрая и 10 дена. Кланът МакЛайн в някои случаи работи много бързо.
https://www.24chasa.bg/mezhdunarodni/article/19302881
И понеже темата за Македония не е само и единствено днешните сърбоидни българомразци в СевМак да припомним двама видни представители на семейство Сарафови от началото на 20 век. Единия Борис - председател на ВМРО и другия Кръстьо - виден актьор. Интересни случки от историята.
https://www.24chasa.bg/ozhivlenie/article/19298035
https://www.24chasa.bg/ozhivlenie/article/19298035
Дядото на Радмила Шекеринска се "борил за обединението на Македония с майка България" и затова бил "избоден на 80 места"
Всички днешни стръвни плюватели и професионални българомразци в Скопие са имали по някой такъв дядо. За пенсия от българската държава на бабата на Шекеринска (дядо и е бил Шекеринов, а не Шекерински но това е друга тема) се е подписал и гарантирал дядото на Никола Груевски. Сестра на дядо и е била майка на Киро Глигоров. Киро Глигоров от своя страна собственоръчно е подписвал декларации какъв добър българин е, а на стари години каза, че македонизацията е завършена успешно. Което е чиста проба признание, че е имало нужда от македонизация и явно народа е бил някакъв друг преди това.
https://www.24chasa.bg/mezhdunarodni/article/19376903
Всички днешни стръвни плюватели и професионални българомразци в Скопие са имали по някой такъв дядо. За пенсия от българската държава на бабата на Шекеринска (дядо и е бил Шекеринов, а не Шекерински но това е друга тема) се е подписал и гарантирал дядото на Никола Груевски. Сестра на дядо и е била майка на Киро Глигоров. Киро Глигоров от своя страна собственоръчно е подписвал декларации какъв добър българин е, а на стари години каза, че македонизацията е завършена успешно. Което е чиста проба признание, че е имало нужда от македонизация и явно народа е бил някакъв друг преди това.
https://www.24chasa.bg/mezhdunarodni/article/19376903
Любчо Георгиевски: Северна Македония работи не под български, а под сръбски диктат
От бившия македонски премиер, обяснено с няколко думи прости като за прости бюрманци.
https://www.24chasa.bg/mezhdunarodni/article/19412201
От бившия македонски премиер, обяснено с няколко думи прости като за прости бюрманци.
https://www.24chasa.bg/mezhdunarodni/article/19412201