Прогнозирай сезона!
Август беше лесен за прогнози, неслучайно повечето участници са близо до истината, на мен пак ми е вързало да нацеля в десетката. Трябваше да пускам тото.
За септември интригата изглежда много по-голяма. До средата на месеца се очертава около 5℃ аномалия, след това ясното е, че ще има сериозно застудяване. От там нататък обаче вече....
Според мен е време за месец с под +2 аномалия, от друга страна трудно ще е убие инерцията на последните жегави месеци, а и 5 градуса аномалия не е стопява чак толкова лесно за половин месец.
За септември интригата изглежда много по-голяма. До средата на месеца се очертава около 5℃ аномалия, след това ясното е, че ще има сериозно застудяване. От там нататък обаче вече....
Според мен е време за месец с под +2 аномалия, от друга страна трудно ще е убие инерцията на последните жегави месеци, а и 5 градуса аномалия не е стопява чак толкова лесно за половин месец.
Най-трудното нещо на света е да приемеш обективно реалността!
-
- Регистриран: 16 дек 2010, 00:02
- Местоположение: София Подуене, ж.к. Банишора /550 м. н. в./, Видин (31 м.н.в)
Вече важи правилото за интерполацията и аномалията по-скоро е 3℃: https://www.stringmeteo.com/synop/temp_ ... %D0%98#sel . По принцип може и 3 да се раздели на 2 и да се заложи и на 1,5℃ аномалия. Врътката си остава такава дали ще има затопляне или не, защото изстиванията стават все по-изявени към края на месеца . От всичко написано за мен реалистичен диапазон е 1-2℃ за месеца. Другото над и под може да стане при силно аномални отклонения и в двете посоки.
- lancelot
- Регистриран: 08 фев 2013, 12:10
Заповядай.
Честито на печелившите.
1 King_Montana
276
2 Stringmeteo
264
3 quittr
252
https://www.stringmeteo.com/turnir/seas ... tap=58#sel
Be an encourager. The world has enough critics already.
Месеци, в които всички участници са се оказали с по-топли очаквания спрямо действителността:
април 2021 г.,
април 2022 г.,
септември 2022 г.,
май 2024 г.
Почти сигурно е че октомври 2024 ще влезе в списъка.
Жегите са ни поразглезили и отделни преходни месеци остават единствените, които понякога напомнят за един отминал климат
април 2021 г.,
април 2022 г.,
септември 2022 г.,
май 2024 г.
Почти сигурно е че октомври 2024 ще влезе в списъка.
Жегите са ни поразглезили и отделни преходни месеци остават единствените, които понякога напомнят за един отминал климат
-
- Site Admin
- Регистриран: 14 авг 2006, 22:51
- Контакти:
И официално за октомври:
https://www.stringmeteo.com/turnir/seas ... tap=59#sel1 Stringmeteo 276
2 King_Montana 240
3 misacho 228
...
Не си взехме поука от миналия месец и месеците, в които всички участници са се оказали с по-топли очаквания спрямо действителността, се увеличават:
април 2021 г.,
април 2022 г.,
септември 2022 г.,
май 2024 г.
октомври 2024,
ноември 2024.
Единствено стринг като стабилен стожер на студа ще отсрами донякъде класацията за месеца, със стаблиен подгласник kokolin4o, останалите отиват на под 200 точки.
април 2021 г.,
април 2022 г.,
септември 2022 г.,
май 2024 г.
октомври 2024,
ноември 2024.
Единствено стринг като стабилен стожер на студа ще отсрами донякъде класацията за месеца, със стаблиен подгласник kokolin4o, останалите отиват на под 200 точки.
- lancelot
- Регистриран: 08 фев 2013, 12:10
Ами това са просто изключенията от правилото.
Ако от април 2021 досега са само тези, значи правилно играят хората за топлото.
Тоест 6 изключения от над 40 месеца.
На мен много по-интересни са ми краткосрочните турнири, но скоро не е имало мегдан за такива.
Това е донякъде барометър колко интересно е времето. Ноември е хладен, дали студен или норма минус, се тая, но няма интересни събития за турнир. Дано декември върже нещо, я сняг, я инверсии и студ.
Ако от април 2021 досега са само тези, значи правилно играят хората за топлото.
Тоест 6 изключения от над 40 месеца.
На мен много по-интересни са ми краткосрочните турнири, но скоро не е имало мегдан за такива.
Това е донякъде барометър колко интересно е времето. Ноември е хладен, дали студен или норма минус, се тая, но няма интересни събития за турнир. Дано декември върже нещо, я сняг, я инверсии и студ.
Be an encourager. The world has enough critics already.
-
- Site Admin
- Контакти:
-
- Регистриран: 16 дек 2010, 00:02
- Местоположение: София Подуене, ж.к. Банишора /550 м. н. в./, Видин (31 м.н.в)
И аз промених да не се показват прогнозите на другите. Само ще загатна, че пак играя с върховете за реванш, че много надолу паднаха ноември. Та, във връзка с първото ми изречение, ще е интересно да не се виждат прогнозите на другите до самия край. Натискайте повече "НЕ" на това дали да се показват, за да е по-интересно.
-
- Site Admin
- Контакти: