ВЕТРОВИТО(!): ФЬОНОВЕ(20., 22.), БЪРЗИ (СНЕГО)ВАЛЕЖНИ ПРОЦЕСИ(21., 22/23.)»СЪЩЕСТВЕНО ЗАТОПЛЯНЕ - 20-24-28.11.24 (Бг)
Модератори: Radoslav Petkov, Бял облак, ncuxap, Hristo Chipilski, angilari, ASENOV
Хм, браво на тези, които са констатирали това и прогнозирали още вчера. Не съм гледал какво са давали моделите, но сега е лесно да ръсим мозъци и да констатираме. Разгледах от прогнозните сондажи на моделите. Първоначално помислих, че ще е някакво взаимодействие с инверсионното слойче и оттам ще да са тези валежи, но доста по-високо са слоевете с насищане. Горе има силен западен поток, долу във връзка с приземния антициклон е някакъв югоизточен, да кажеш нещо засрещане, но това е ниско, не ми е ясен точно механизма на тези валежи на първо четене поне
There is not such thing like "enough snow" http://skuky.net/41598
АМС Камера
Windy - НЯМА КРАЙ ВЕЧНА ЗИМА НЕКА ИМА
АМС Камера
Windy - НЯМА КРАЙ ВЕЧНА ЗИМА НЕКА ИМА
Може и на СИ да валне, ама в момента тук малко неочаквано за мен си заваля пълноценен слаб дъждец.
Всъщност, не съвсем неочаквано, защото въпреки моделите, тая заран облачността в СИ квадрант над пункта ми закачи окото - беше си съвсем способна на лек дъждец такава. Ама викам - ОК, може да изглежда само. Но си заваля. Сега колко ще откара - иншаллах, няма да бъде нещо сериозно, разбира се, но би трябвало да има вече импулсче. Да, 0.2 литра.
Иначе минималната е 5, сега е 7. Облаците са нееднородни слоести, средно прозрачни. Почти тихо с леки СИ включвания, съвсем леки.
Всъщност, не съвсем неочаквано, защото въпреки моделите, тая заран облачността в СИ квадрант над пункта ми закачи окото - беше си съвсем способна на лек дъждец такава. Ама викам - ОК, може да изглежда само. Но си заваля. Сега колко ще откара - иншаллах, няма да бъде нещо сериозно, разбира се, но би трябвало да има вече импулсче. Да, 0.2 литра.
Иначе минималната е 5, сега е 7. Облаците са нееднородни слоести, средно прозрачни. Почти тихо с леки СИ включвания, съвсем леки.
- novobranec
- Регистриран: 03 дек 2010, 20:22
- novobranec
- Регистриран: 03 дек 2010, 20:22