Как "скептиците" виждат ГЗ?

Доста полулярна тема напоследък, мисля, че няма нужда от допълнителни пояснения...

Модератори: Бял облак, Hristo Chipilski

Stringmeteo
Site Admin
Регистриран: 14 авг 2006, 22:51
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » 02 яну 2025, 19:38

"Катастрофични сценарии няма"
Людмил Кърджилов: Сняг през зимата не е явление от миналото
"Зелената сделка трябва да бъде комплексно реорганизирана"
02.01.25 в 17:21
Сняг през зимата не е явление от миналото, ще виждаме сняг и през идните години, а в определени зими снеговалежите могат да бъдат много обилни. Това каза пред БНР журналистът и климатолог Людмил Кърджилов.

Един класически... "скептик", причиних си да му изслушам тирадата днес. Значи, едно е да говориш нещо от сорта на "почти всички съвременни научни теории и факти сочат, че антропогенното глобално затопляне е факт, но има все пак отделни спорни моменти и известна вероятност някои от основните ни разбирания да не са съвсем верни" и съвсем друго - "глобално затопляне няма, защото... глобално затопляне няма, всичко това са глупости и манипулации" и да подкрепиш това си схващане с 20 минути празни приказки, манипулации и неверни факти на килограм. Класически Ентелект. Разбира се, че мога да опровергая "тезите" му, всичките, една по една. Но глупавите така или иначе няма да вдянат нищо от това мое упражнение или ще се разколебаят за максимум половин минута, а за умните това така или иначе ще е безсмислено упражнение, така че ще си спестя малко ценно време и умствени усилия :laughm: ... Ако този пич разбира нещо от темата, значи аз отдавна съм станал академик и може да ми честите това лично достижение. :bowuu: :grin1:

P.S.: Човешкият годишен принос към CO2 в атмосферата бил "едва" няколко процента от годишния "оборот" на CO2 в биосферата. Да, така е, прав си експерте, само дето онзи големият процент се "врътва" и се връща там, където си е, а 60% от "символичния" човешки годишен принос остава в атмосферата завинаги или поне за достатъчно дълго време, за да може да прави климатични поразии. И много други подобни "научни" балалайки :dontknow: ...

Windy
Регистриран: 22 сеп 2009, 01:26

Мнение от Windy » 06 яну 2025, 00:39

На мен ми е ясно, че г-н Кърджилов лъже на килограм, но ако целта на упражнението е унищожаването на "зелената сделка" го подкрепям с две ръце!
"Често нещата са по-прости отколкото си мислим че са и по-сложни отколкото сме способни да ги разберем.

Потребителски аватар
SKYLINE
Регистриран: 21 ное 2008, 12:40

Мнение от SKYLINE » 06 яну 2025, 01:48

Аз искам да видя всичките лаладжии за ГЗ да спрат да ми ходят на ски всеки уикенд и на почивчици през месец (щото това е излишно разхищение и добавя c02) , да спрат да си купуват по 20 чифта обувки или дрехи на година (може и с по 1 ) , да спрат да си купуват всякакви джаджи и всякакви удоволствия и хобита , да спрат карат автомобили (само тролей до работа и обратно) , да ограничат яденето до варени картофи и боб , да се съгласят че икономиката ще се свие 3-4-5-10 пъти , всеки един лъохман от Варна на изток до Лос Анджелис на запад, когато почнат да изпълняват това и дадат пример на всички нас НЕпрогресивните и ми обяснят как ще спрат и останалия свят....ще подкрепя зеления комунизъм с 2 ръце ей така за идеята...нищо че може и да не "ремонтира" климата , до тогава...... В ЧОВКАТА :dontknow:

В момента държавите с най-малко емисии на глава са:
https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of ... per_capita
Фариорски острови
Конго
Сомалия
Тези пичове борят ГЗ на максимум, емисиите им са около 250-300 пъти по-малко на глава от на Сащ...искам да видя и лаладжиите.

Windy

Мнение от Windy » 06 яну 2025, 03:01

SKYLINE написа:
06 яну 2025, 01:48
Аз искам да видя всичките лаладжии за ГЗ да спрат да ми ходят на ски всеки уикенд и на почивчици през месец (щото това е излишно разхищение и добавя c02) , да спрат да си купуват по 20 чифта обувки или дрехи на година (може и с по 1 ) , да спрат да си купуват всякакви джаджи и всякакви удоволствия и хобита , да спрат карат автомобили (само тролей до работа и обратно) , да ограничат яденето до варени картофи и боб , да се съгласят че икономиката ще се свие 3-4-5-10 пъти , всеки един лъохман от Варна на изток до Лос Анджелис на запад, когато почнат да изпълняват това и дадат пример на всички нас НЕпрогресивните и ми обяснят как ще спрат и останалия свят....ще подкрепя зеления комунизъм с 2 ръце ей така за идеята...нищо че може и да не "ремонтира" климата , до тогава...... В ЧОВКАТА :dontknow:

В момента държавите с най-малко емисии на глава са:
https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of ... per_capita
Фариорски острови
Конго
Сомалия
Тези пичове борят ГЗ на максимум, емисиите им са около 250-300 пъти по-малко на глава от на Сащ...искам да видя и лаладжиите.
1200% подкрепа! Ако цената на прехода към високотехнологична цивилизация през 20ти и 21ви век е 5 градуса затопляне на планетата, така да бъде! В следващите поколения ще се намери лесно и евтино решение на проблема! В ЧОВКАТА на всички "зелени" комунисти!
"Често нещата са по-прости отколкото си мислим че са и по-сложни отколкото сме способни да ги разберем.

4itatel
Регистриран: 21 мар 2020, 23:36

Мнение от 4itatel » 06 яну 2025, 09:57

На мен пък ми е интересно да видя кои държави и кои заводи са били най-голями емисии на CO2 по време на Римският Топъл Период :hmm: :laughm:

Потребителски аватар
meteo fen
Регистриран: 18 ное 2013, 00:06

Мнение от meteo fen » 06 яну 2025, 09:59

Windy написа:
06 яну 2025, 00:39
На мен ми е ясно, че г-н Кърджилов лъже на килограм, но ако целта на упражнението е унищожаването на "зелената сделка" го подкрепям с две ръце!
Просто толкова си може човека, простете му, лошото е, че върви редовно 2 пъти седмично по национална медия, макар и рядко и аз също някой дни много се дразня на глупостите му на килограм. И направо сменям станцията. НО обикновения слушател му вярва, това е лошото. Затова и го държат в ефир, това се търси и се продава добре явно между рекламите. Чат пат канят Симо и той е човека който им опонира доколкото е възможно разбира се.....

Потребителски аватар
bismarck
Регистриран: 29 май 2008, 12:18

Мнение от bismarck » 06 яну 2025, 15:57

Май не съм напомнял отдавна, не че има смисъл, тъпунгерът и плоскоземецът си е тъпунгер и плоскоземец.
Така.
АКО някой ти е метнал ОЩЕ едно одеало (вече почти удвоил ЦО2-то - да се спори с факта, че този газ задържа ИР лъчите е самоопределяне на твърдящия това като плоскоземец и дебил - по-зле и от антиваксърите в сайта) докато спиш и ти, будейки се от жега, започнеш да търсиш причината в:
1, като бях малък (Рим) баба слагаше кюмюр в печката, може и сега това да е причината (не, НЕ Е, сега си на климатик, баба ти отдавна е в Рая - метафорично, просто като пример)
2. Има "естествени" причини, не е одеалото - посочи ги. Конкретизирай ги - едно, две, три естествени причини
3. В числото на горното - Слънцето е, затопля се и Уран (кура ми се затопля, инсолацията на входа на атмосферата варира с докъм половин ват на квадрат (обикновено много по-малко)
4. Сменена е дограмата (не, дограмата е същата!)
5. Абе не е одеалото, защото така! Защото са променени теченията (океанските, в случая - котката е легнала в краката ти - не, НЯМАШ котка!) :laughm:

Тук за не-конформистите е мястото да се замислят: След като има ГЗ (има) и то е (Е) антропогенно, а някой комсомолец и ЛГБТеец се опитва да печели от това, последното НЕ отменя наличието на ГЗ.

Windy

Мнение от Windy » 06 яну 2025, 19:05

meteo fen написа:
06 яну 2025, 09:59
Windy написа:
06 яну 2025, 00:39
Просто толкова си може човека, простете му, лошото е, че върви редовно 2 пъти седмично по национална медия, макар и рядко и аз също някой дни много се дразня на глупостите му на килограм. И направо сменям станцията. НО обикновения слушател му вярва, това е лошото. Затова и го държат в ефир, това се търси и се продава добре явно между рекламите. Чат пат канят Симо и той е човека който им опонира доколкото е възможно разбира се.....
Ама защо да е лошо?? Ако масово обществото не вярва че има проблем няма да се примирява с простотиите на зелените комунисти. Аз друг начин за съпротива срещу зеления комунизъм, освен бламиране на масите че няма реален проблем, не виждам.

Отговори

Върни се в “Глобалното затопляне - митове и реалности”