Как се убива свободата на словото (с политкоректност)

Твърде много хора претендират, че разбират от политика, а дали наистина е така?
vanevski
Регистриран: 08 юни 2013, 02:55

Мнение от vanevski » 08 ное 2024, 23:45

Един по-различен поглед за Джордж Бърнард Шоу

Джордж Бърнард Шоу: Колкото повече опознавам хората, толкова повече обиквам животните

На 2 ноември 1950 г. от този свят си отива Джордж Бърнард Шоу - един от най-свободомислещите общественици в края на XIX и началото на XX век.

През 1895 г. пише пиесата „Героят и войникът“, чието действие се развива в България по време на Сръбско-българската война.

В световната литература са малко писателите, които може да се мерят с изключително острия език на Джордж Бърнард Шоу.

Днес си припомняме някои от най-известните му цитати:

"Единственият начин за жена да се погрижи за себе си, е да бъде от полза за мъж, който може да си позволи да ѝ бъде от полза."

"Любовта е огромното преувеличаване на разликата между един човек и всички останали." ...

"Има две трагедии в живота - едната е да загубиш копнежа на сърцето си, а другата - да си го върнеш."

И според мен венецът ....

...„Ако вие имате ябълка и аз имам една ябълка, и ако ние си обменим тези ябълки, то и при вас и при мен ще остане по една ябълка. Но ако вие имате идея и аз имам идея и ние обменим нашите идеи, то всеки от нас ще има по две идеи.“

Прочее ...Поздрав за всички

npapanov
Регистриран: 16 яну 2010, 14:13

Мнение от npapanov » 08 ное 2024, 23:47

Малкович,с мин@тчийската устичка,изигра две-три роли на психопат и убиец,плюс една комедийна в Джони Инглиш,и стана най -великия актьор :palm1: Нищо чудно,че света е в това окаяно състояние,щом холивудските педофили и сатанисти контролират "културата".Иначе тази пиеса Шоу да я беше написал за самите англичани,най-войнствената и мърлява нация on planet Earth,да са живи и здрави...

doncho
Регистриран: 10 апр 2011, 14:49

Мнение от doncho » 09 ное 2024, 08:34

bismarck написа:
08 ное 2024, 22:12
Оффтоп - днес виде ли, кметчето-соев педал на Сф прави опит да пусне мюре, че болниците не изхвърляли боклука където трябва.
Прочетох го и си помислих същото. Обажда се неадеквано от коневръза, да напомни за себе си. Щото е толкова безличен, че ако не са постоянните му издънки, хората ще забравят че съществува. Просто поредния опит на тъпите му пиари да вдигне малко шум, да отклони вниманието евентуално и да имитира дейност.
Игнорирайте идиотите, те са неспасяеми.

Потребителски аватар
bismarck
Регистриран: 29 май 2008, 12:18

Мнение от bismarck » 09 ное 2024, 08:36

Чичо Дони влиза остро. Така трябва!! :)))

https://x.com/DonaldTNews/status/1854881136213709040

Потребителски аватар
bismarck

Мнение от bismarck » 07 яну 2025, 17:24

ЛГБТардите са в траур! Цуки премахва т нар "фактчекъри" :grin1:
Ко ша праят сега уркознаменниците, нямам идея..... :buble: :buble:

https://it.dir.bg/web/zukarbarg-obyavi- ... tsenzurata

Потребителски аватар
bismarck

Мнение от bismarck » 09 яну 2025, 19:47

И последствията: МЕТА вече разрешава фарарастите да бъдат наричани "мозъчно болни". :buble: :buble: :buble: :buble:

https://www.nbcnews.com/tech/social-med ... rcna186700
Meta's new hate speech guidelines permit users to say LGBTQ people are mentally ill

Отговори

Върни се в “Политика”