wolfie написа: ↑17 яну 2025, 16:39
weather_master написа: ↑17 яну 2025, 14:37
Аз от ППДБ изобщо не съм доволен, но от Терзиев за момента съм много приятно изненадан и ако не направи някакъв гаф на следващите избори със сигурност ще гласувам за него.
Нали беше Гербаджия бе, каква е тая работа
Нещо по ИТ линия да не сте се оказали познати. Аз друга причина за такъв ЛЕВ завой не мога да се сетя. За мен новото кметство на София е точно като старото, само че НОВО. (по Божинката)
Просто Мастъра е захапал тази тема с качеството на въздуха от поне 2-3 години и всяка зима намила до откат в почти всеки негов пост каква е гняс в София. Наистина не виждам какво ще се промени, ако го напишеш още 300 пъти. Или поне тук във форума, където надали някой в София се отоплява на дърва или гори гуми.
Точно миналата зима си играх да вадя данни и числа за всички европейски столици и тяхното качество на въздуха и се оказа, че София си е в топ 5-7 на най-малко влошено качество спрямо останалите столици. Да не говорим, че имаше и немалко нестолични градове с по-лошо качество, ама важното е да се драматизира.
А какво е направил Терзиев? Направо гениално - забрани стари дизелови варели да влизат в двата централни ринга на града. Сега, оставям настрана тоталната липса на контрол и че надали някой изобщо е бил глобяван по камера, но самата идея е абсолютно дебилна и не върши никаква работа. Забраняваш на някого да влиза в центъра, обаче няма проблем да си бръмчи в кварталите, понеже изгорелите газове ще си останат там и няма да се разпространят до центъра. Гениално просто.
Другото, което е - някъде поне 70-75-80% от сградния фонд в столицата е топлофициран и хората не се топлят на печки с дърва. Основно това може да се случва в циганската маала, както и в няколкото квартала като Бояна, Княжево, Симеоново, Драгалевци, където жилищният фонд е предимно къщи. T.e нещата се преекспонират и драматизират излишно от медии и разни "зелени" говорители.
Показателното е, че завишени нива на ФПЧ в София има основно в период на инверсионни условия. Ако качеството беше толкова зле, то щеше да бъде такова целогодишно, при равни други условия (напр. трафик, индустрия етц).