Да, ще има тотален резил за 90% от участниците ...
ТУРНИР "ЕКСТРЕМ" (2021-...)
-
- Site Admin
- Регистриран: 14 авг 2006, 22:51
- Контакти:
-
- Site Admin
- Контакти:
-
- Site Admin
- Контакти:
Не знам защо тези бяха пуснати в съседната тема , но за всеки случай от над 4 часа съм пуснал нов тур за снежна покривка и е открит срокът за надлъгванията , който ще продължи до 1ч. идната нощ. Засега обаче виждам само един ентусиаст, който се опитва да излъже останалите с прогнозата си ...
https://www.stringmeteo.com/turnir/maxm ... ap=210#sel
-
- Site Admin
- Контакти:
Не знам как се е появила тази нула (явно е някакъв бъг ) при една от прогнозите, но да кажа, че поначало нули не могат да се прогнозират (тази част от залога ще бъде премахната от точкуването, ако остане така ), минумумът за покривка е 1 см . И за пореден път - методиката на точкуването е такава, че за малки по номинал залози (за места с очаквани малки покривки) рискът от получаване на (близки до) 0 (или отрицателни) точки като цяло е много по-голям, просто защото точкуването на е базирано на линейна грешка (номинална, линейна разлика) на прогнозата спрямо реалността, а на съотношение между стойностите на прогнозата и реалността (+ добавка в минус за отстоянието) .
-
- Site Admin
- Контакти:
Аз пък чак сега се сетих, че съм направил грешка - не съм пуснал допълнителните станции за този тур ... Е, ако някой ме беше алармирал още в началото, можеше и да го направя, ама сега вече... май е твърде късно и ще постави участниците при различни условия. Така че, по-скоро за следващия път... евентуално догодина ...
-
- Site Admin
- Контакти:
- lancelot
- Регистриран: 08 фев 2013, 12:10
Стринг, въведох данните, ама не изкарва точките, не знам дали е от липсата на права или мое неразбиране нещо, понеже досега за СП не съм водил турнири (само месечни за Т).
Метни едно око, моля те.
И честито, нацели София на 100%
Метни едно око, моля те.
И честито, нацели София на 100%
Be an encourager. The world has enough critics already.
-
- Site Admin
- Контакти:
Кой сега е номер 1?!!??
lancelot, благодаря, че си ме отменил за въвеждането , но класирането не е излязло по същата причина, поради която по времето за включвания и промени не излизаха добавените станции - бях пропуснал да въведа типа на тура (а именно "снежна покривка"), което установих 2 часа преди крайния срок за включвания, но не беше разумно тогава да го оправя... Както и да е, след като нааай-накрая се наканих да го оправя, класирането си излезе. Не се смятам за победител, за протокола да се смята, че това е станало напълно случайно и неволно, просто търсех свободна стойност за София и избрах на почти случен принцип "15" от няколкото такива, които ми изглеждаха по-правдоподобни на нулево четене ...
lancelot, благодаря, че си ме отменил за въвеждането , но класирането не е излязло по същата причина, поради която по времето за включвания и промени не излизаха добавените станции - бях пропуснал да въведа типа на тура (а именно "снежна покривка"), което установих 2 часа преди крайния срок за включвания, но не беше разумно тогава да го оправя... Както и да е, след като нааай-накрая се наканих да го оправя, класирането си излезе. Не се смятам за победител, за протокола да се смята, че това е станало напълно случайно и неволно, просто търсех свободна стойност за София и избрах на почти случен принцип "15" от няколкото такива, които ми изглеждаха по-правдоподобни на нулево четене ...