ФУТБОЛЕН ТУРНИР "ЛИГА НА НАЦИИТЕ"

Тъй като, както се оказва, има доста футболни запалянковци тук, явно е добре да има отделен раздел за целта...

Модератор: Radoslav Petkov

Потребителски аватар
elenaRudolf
Регистриран: 08 фев 2013, 21:35

Мнение от elenaRudolf » 16 окт 2024, 00:54

Доста странен мач се получи. Нашите някак просто се загубиха на терена, чак така да се загубват (и то срещу отбор от средна класа, при това с нов почти младежки състав) не съм ги виждал даже и при загуби от Чехия с 0-6 и от Швеция с 0-5 например. Истината е, че нямаме футболисти с класа, това всички го знаем, но това което в най-голяма степен нямаме, е футболисти, първо, с адекватна на съвременния футбол бързина; второ, халфове, (поне 1 или двама), на които топката да им е ''завързана'' за краката... няма го тоя брилянтен техник, който да чете играта; трето, голмайстори също липсват. Защото Десподов от доста време си е един посредствен играч, лично аз никога не съм го харесвал. И не говори добре, ако това ти е футболистът в отбора, който да блесне в дадени мигове (и се откроява с нещо ''футболно'')... честно казано много пъти взима повече от грешни решения на терена- например колко пъти вече го виждам от корнер да им я вдига на нивото на оная работа- нелепо е просто когато го правиш във всеки мач... За изпуснатата дузпа във важен момент какво да говоря? Ето, преди време един Ивелин Попов също беше от типа футболисти ''почти посредствена звезда'', ако може така да ги кръстим, но успяваше в най-важните моменти да вземе правилните решения на терена. Докато Десподов като го гледаш, ако си непоправим запалянко, може просто да ти се прииска да си изхвърлиш телевизора през терасата.
Иначе Илиян Илиев ми направи много добро впечатление в изказването си след мача- точен, искрен, кратък и самокритичен - нещо изключително рядко срещано за който и да е ''овластен'' в някаква сфера българин. Не така обаче му се получиха нещата с избора на състава днес.
Пак ще кажа за финал, такова ''изгубване'' по терена беше неочаквано дори за мен, който знам на какви простотии сме способни и не мога докрай да си го обясня това бледнеене. Както каза Божинката, предложихме едно наистина огромно нищо. Според мен трябва да се работи мнооого и върху физическата подготовка - не може едни юноши да те подминават така и просто да им помахаш след тях за ''чао'', после нито спринт, нито хъс, нито нищо... И накрая, в следващите мачове да се викат футболисти, които играят редовно в момента, това е важно. Илия Груев и Фабиан Нюрнбергер много липсваха тази вечер.
"Миналото е минало, а в бъдещето духат бъдещите ветрове..." /японска поговорка/

Потребителски аватар
wolfie
Регистриран: 23 дек 2008, 14:11

Мнение от wolfie » 16 окт 2024, 01:21

Играли смо добро, немали сме шансу.
There is not such thing like "enough snow" ;) http://skuky.net/41598
АМС Камера
Windy - НЯМА КРАЙ ВЕЧНА ЗИМА НЕКА ИМА

Потребителски аватар
ASENOV
Регистриран: 22 фев 2007, 17:58

Мнение от ASENOV » 16 окт 2024, 06:18

Не остана отбор, който да можем да бием така за престиж. Не знам как може изобщо да има отбор в Европа, който да плати трансферна сума, за да има такива играчи в редиците си. Тук изобщо не говорим за трансфери в големи клубове. Не съм гледам мача, но има ли и смисъл.
Треньорът най-вероятно ще си подаде оставката по-късно днес, но това няма да промени нищо. Футболистите ни са лимитирани физически и не са научени да играят професионален футбол.

Потребителски аватар
Leberkez
Регистриран: 20 мар 2015, 19:27
Местоположение: София,Стрелбище, н.в 575м; Габрово, кв. Палаузово, н.в. 419м.; с.Каравелово(общ.Карлово) н.в 387м.

Мнение от Leberkez » 16 окт 2024, 11:14

wilkosz написа:
15 окт 2024, 22:37
Възможно най-куцата група и дори в нея ставаме за смях сега чакам Леберкеза да се появи, ама надали. :twisted:
Появявaм cе, зa дa ти чеcтитя зa резултaтa и дa те поздрaвя зa здрaвите нерви. Цели деcет мaчa трябвaше дa чaкaш, зa дa пaднем, но дочaкa cвоя миг. Енджой. :thumbup:

doncho
Регистриран: 10 апр 2011, 14:49

Мнение от doncho » 16 окт 2024, 11:24

Райски момент за родените мрънкалници и недоволници. Два тъпи гола набързо в началото и нещастен автогол. И върви да играеш после. Но важното е, че смотаняците са щастливи и спокойни "колку сми зля".
Игнорирайте идиотите, те са неспасяеми.

Орлин
Регистриран: 07 юни 2021, 13:45

Мнение от Орлин » 16 окт 2024, 12:26

Че сме зле си го знаем и ние зрителите,знаят си го и самите футболисти,защото благодарение на закърпената защита последните няколко мача не падахме,ама нещо и побеждаването не ни се получаваше, 5 равни мача и само една победа над ирланците на родна земя не е добър атестат,накрая се случи и логичното

Потребителски аватар
bismarck
Регистриран: 29 май 2008, 12:18

Мнение от bismarck » 15 ное 2024, 21:48

"Вечните мрънкалници" явно са виновни, че нашите фапърчета са основно пияници, чукачи на бърнести фолк-курви и мързели. И некадърници.
Бих заложил на загуба и от Люксембург, ама за съжаление е фифти-фифти, все пак чекиджиите играят на наш терен.
Но се питам чисто хипотетично: след като не само пишман футболистите - цялото им поколение демонстрира неграмотност, леност, малоумие, при това съчетано с невероятно самочувствие, АКО все пак паднат И тук в тоя мач, какво биха писали? Не фапърите, те не могат и да пишат, а защитниците им.
Аз отдавна не гледам боклучетата, просто видях че в момента се играе тоя мач, дори се наложи да прочета подробно заглавието, за да видя за каква купа/лига е.
Правя смела прогноза; Дори да не успеят да паднат сега, те в никакъв случай няма да продължат нататък (ако са групи - след тях) - не съм в час, а и не ми дреме за вечните лузъри-фолкотъпкачи.

ПС Шит, дее3а, моя грешка) Там сме играели. 60 на сто падаме. :buble: :buble: :buble: :grin1:

Потребителски аватар
meteo fen
Регистриран: 18 ное 2013, 00:06

Мнение от meteo fen » 15 ное 2024, 22:53

Първото полувреме прекалено добре мина, дали и второто ще го можем, не знам......а дано.

П.п. Второто е опълченците на Шипка.... :hmm:

Потребителски аватар
misacho
Регистриран: 09 ное 2010, 09:09

Мнение от misacho » 15 ное 2024, 23:40

Вратарчето ни изкара :grin1:

Потребителски аватар
Leberkez
Регистриран: 20 мар 2015, 19:27
Местоположение: София,Стрелбище, н.в 575м; Габрово, кв. Палаузово, н.в. 419м.; с.Каравелово(общ.Карлово) н.в 387м.

Мнение от Leberkez » 16 ное 2024, 00:00

България има 8 точки със само два вкарани гола до момента след пет мача. Демек, един гол средно се равнява на 4 точки. :grin1:
Малко, ама от сърце.

В последния мач сме домакини в София на малката матушка и просто трябва да не губим, за да хванем баража.
Белорусите също имат два отбелязани гола в пет мача, т.е са същите яловици като нас, така че предстои мащабно кюскане в понеделник.
Чудя се даже дали да не набия прилична сума на залог под 1.5 гола в мача, макар че ще е срамно нисък коефициентът, убеден съм. :cool:

Потребителски аватар
FENIX
Регистриран: 17 мар 2007, 16:37

Мнение от FENIX » 16 ное 2024, 01:12

За пореден път, но сега второто гледаме антифутбола на Черно Море. Докога Илияне?
LET IT SNOW, LET IT SNOW....
http://www.youtube.com/watch?v=Z2MbAMLa3oI
http://www.vbox7.com/play:98630119
Уеб камера с панорама от Мелник:
http://weather-webcam.eu/melnik-na-jivo ... idi-webcam

Потребителски аватар
elenaRudolf

Мнение от elenaRudolf » 16 ное 2024, 02:50

Не е до футбола на Черно море. Треньорът е адекватен. Просто толкова си могат. Не направят ли героично опълчение срещу титана Люксембург (впрочем с нелош отбор в момента) няма как да измъкнат победата. :wink: Като не участва Илия Груев, трябва да се търсят някакви други футболисти, които да имат поне донякъде някакви подобни качества и да могат да задържат поне малко топката. Не че и той блести много, но има голям потенциал, просто трябва мноого да си изчисти играта в бъдеще. И не трябва да набляга на тичането изобщо (трябва да го може, но да мисли за други неща като точност на пасовете например и т.н.).

wilkosz
Регистриран: 09 яну 2007, 14:51

Мнение от wilkosz » 16 ное 2024, 08:45

Какви баражи бленуват някои. Този куц отбор който и да му се падне, ще го смачка.
Изтървахме първото място само заради позорното 5:0 в Северна Ирландия.
А Беларус стои много по-добре на терена. Имат по-добри футболни умения и кондиция. Вчера гледах второто им полувреме. Мачкаха Северна Ирландия до края след 2:0. Играха пред чуждата врата. А вторият гол беше подарък от съдията, който свирна дузпа. Играчът беше със свито ръце пред гърдите, не се свири такава дузпа. Ама щото е Беларус може те нали са политически враг...
„Едва когато започнете да плувате срещу течението, осъзнавате колко много мръсотия идва към вас.“

Потребителски аватар
bismarck
Регистриран: 29 май 2008, 12:18

Мнение от bismarck » 19 ное 2024, 21:25

БРАВО БРАВО! Бъъл-гари! Юуунаци!!! :grin1: :laughm:

Абе, вие сериозно ли???? :dontknow:

Потребителски аватар
elenaRudolf

Мнение от elenaRudolf » 31 яну 2025, 01:10

В квалификациите за световното, което е догодина по терените в САЩ, са сложили нашите да играят срещу Испания, Грузия и Турция. :thumbdn: Така точно по никой начин няма да се класираме. Шансът клони към "0". Далеч по-приемливи бяха цял куп други групи. (Общо са 12 групи). :flourish:

Отговори

Върни се в “Футбол, спорт изобщо”