ОБРАЗОВАНИЕ, СТУДЕНТСКИ (несвързано с метеорология/климатология)

Хубаво е, когато се обменят мнения по разни въпроси, да има поне минимум информация за стоящите отсреща, достъпна за всички... Тук всеки може да споделя неща за себе си или да пита другите, това е мястото и за теми, свързани със срещи на форумци, учене и работа. За образование и работа, свързани с времето и климата, има друг раздел ("Образование, реализация, наука (метеорология/климат)"): viewforum.php?f=30

Модератори: Radoslav Petkov, ncuxap

Stringmeteo
Site Admin
Регистриран: 14 авг 2006, 22:51
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » 18 окт 2024, 16:56

Кристина Божилова: Нидерландия остава водеща дестинация за българските студенти
01.10.24 в 11:26
Изложението "Световно образование" предоставя чудесна възможност за задълбочаване на познанията относно тенденциите в образователната сфера, както и за отговор на редица въпроси – запазва ли се интересът към образование в чужбина, дали България се утвърждава като привлекателна дестинация за обучение, продължава ли Нидерландия да бъде лидер и предпочитана дестинация за образователни степени, и кои са най-търсените специалности.

Stringmeteo
Site Admin
Регистриран: 14 авг 2006, 22:51
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » 03 фев 2025, 19:09

Гражданска петиция настоява за оптимизиране на учебните часове
03.02.25 в 10:46
Петиция до МОН за оптимизиране на учебните часове набира подкрепа в интернет.
Един от мотивите на създателите на петицията - ранно ставане и късно приключване на учебните занятия при двусменен режим.
Родители смятат, че децата са пренатоварени. Ученици – че се учат много ненужни неща.

weather_master
Регистриран: 28 май 2007, 09:07

Мнение от weather_master » 03 фев 2025, 21:49

Идиоти! Все по-тъпи родители има и все по-тъпо поколение възпитаваме. Говорих наскоро с учителя ми по математика в гимназията и той ми вика същото, че всъщност родителите са били по-голям проблем от самите ученици. И аз го виждам това. Има много родители, на които само пътувания са им в главата и нищо друго не ги интересува. И покрай тях децата им нищо не знаят и нищо не могат. Ставаме мега консуматорско общество. :thumbdn:

Потребителски аватар
king_montana
Регистриран: 01 юли 2020, 12:49

Мнение от king_montana » 03 фев 2025, 22:29

От другия месец започвам стажантска практика като учител по география. Ще споделя и моите впечатления. :hmm:

Geogri Zahariev
Регистриран: 28 яну 2012, 18:40

Мнение от Geogri Zahariev » 03 фев 2025, 22:38

king_montana написа:
03 фев 2025, 22:29
От другия месец започвам стажантска практика като учител по география. Ще споделя и моите впечатления. :hmm:
Поздравления!

Потребителски аватар
king_montana
Регистриран: 01 юли 2020, 12:49

Мнение от king_montana » 03 фев 2025, 23:00

Благодаря! Няма да е никак лесно, както твърдят някои незапознати, но в крайна сметка волята надделява. :)

wilkosz
Регистриран: 09 яну 2007, 14:51

Мнение от wilkosz » 03 фев 2025, 23:11

Не си за завиждане. Това бяха най-ужасните моменти в живота ми, когато бях учител по география през 2007 г. Нямат учебници, нямат тетрадки, от 5 клас не си били купували учебници, а бяха десети... Слушаха музика на телефоните си, сядаха върху катедрата. Играеха карти момчетата, а момичетата се гримираха пред огледалца. Катериха се по шкафовете, счупиха ги, паднаха счупени саксии, всичко стана на л§йна. Невъзможни условия за работа. Другите учители в учителската стая се оплакваха от същото и казаха, че отдолу идват все по-лоши ученици.
Имах чувството, че като влизам в стаите за час, все едно влизам в клетка със зверове.
„Едва когато започнете да плувате срещу течението, осъзнавате колко много мръсотия идва към вас.“

Plam
Регистриран: 16 авг 2022, 12:17

Мнение от Plam » 04 фев 2025, 00:04

Хм, мислех, че по география са по-добре, отколкото от музика. Аз ги стягах повечето де... Даже колежка по биология ми се оплакваше, че в нейните часове си учели по музика. Но то зависи и от интереса, с по-музикални класове сме пеели канони, а при някои по-кофти - само като ги видех по коридора как се бият и крещят, ако имам късмета да са последен час, ги пусках "по гората".

Отговори

Върни се в “Лични. Образование. Работа. Взаимопомощ”