ОБРАЗОВАНИЕ, СТУДЕНТСКИ (несвързано с метеорология/климатология)
Модератори: Radoslav Petkov, ncuxap
-
- Site Admin
- Регистриран: 14 авг 2006, 22:51
- Контакти:
Кристина Божилова: Нидерландия остава водеща дестинация за българските студенти
01.10.24 в 11:26
Изложението "Световно образование" предоставя чудесна възможност за задълбочаване на познанията относно тенденциите в образователната сфера, както и за отговор на редица въпроси – запазва ли се интересът към образование в чужбина, дали България се утвърждава като привлекателна дестинация за обучение, продължава ли Нидерландия да бъде лидер и предпочитана дестинация за образователни степени, и кои са най-търсените специалности.
01.10.24 в 11:26
Изложението "Световно образование" предоставя чудесна възможност за задълбочаване на познанията относно тенденциите в образователната сфера, както и за отговор на редица въпроси – запазва ли се интересът към образование в чужбина, дали България се утвърждава като привлекателна дестинация за обучение, продължава ли Нидерландия да бъде лидер и предпочитана дестинация за образователни степени, и кои са най-търсените специалности.
-
- Site Admin
- Регистриран: 14 авг 2006, 22:51
- Контакти:
Гражданска петиция настоява за оптимизиране на учебните часове
03.02.25 в 10:46
Петиция до МОН за оптимизиране на учебните часове набира подкрепа в интернет.
Един от мотивите на създателите на петицията - ранно ставане и късно приключване на учебните занятия при двусменен режим.
Родители смятат, че децата са пренатоварени. Ученици – че се учат много ненужни неща.
03.02.25 в 10:46
Петиция до МОН за оптимизиране на учебните часове набира подкрепа в интернет.
Един от мотивите на създателите на петицията - ранно ставане и късно приключване на учебните занятия при двусменен режим.
Родители смятат, че децата са пренатоварени. Ученици – че се учат много ненужни неща.
-
- Регистриран: 28 май 2007, 09:07
Идиоти! Все по-тъпи родители има и все по-тъпо поколение възпитаваме. Говорих наскоро с учителя ми по математика в гимназията и той ми вика същото, че всъщност родителите са били по-голям проблем от самите ученици. И аз го виждам това. Има много родители, на които само пътувания са им в главата и нищо друго не ги интересува. И покрай тях децата им нищо не знаят и нищо не могат. Ставаме мега консуматорско общество. 

- king_montana
- Регистриран: 01 юли 2020, 12:49
-
- Регистриран: 28 яну 2012, 18:40
Поздравления!king_montana написа: ↑03 фев 2025, 22:29От другия месец започвам стажантска практика като учител по география. Ще споделя и моите впечатления.![]()
- king_montana
- Регистриран: 01 юли 2020, 12:49
Не си за завиждане. Това бяха най-ужасните моменти в живота ми, когато бях учител по география през 2007 г. Нямат учебници, нямат тетрадки, от 5 клас не си били купували учебници, а бяха десети... Слушаха музика на телефоните си, сядаха върху катедрата. Играеха карти момчетата, а момичетата се гримираха пред огледалца. Катериха се по шкафовете, счупиха ги, паднаха счупени саксии, всичко стана на л§йна. Невъзможни условия за работа. Другите учители в учителската стая се оплакваха от същото и казаха, че отдолу идват все по-лоши ученици.
Имах чувството, че като влизам в стаите за час, все едно влизам в клетка със зверове.
Имах чувството, че като влизам в стаите за час, все едно влизам в клетка със зверове.
„Едва когато започнете да плувате срещу течението, осъзнавате колко много мръсотия идва към вас.“
-
- Регистриран: 16 авг 2022, 12:17
Хм, мислех, че по география са по-добре, отколкото от музика. Аз ги стягах повечето де... Даже колежка по биология ми се оплакваше, че в нейните часове си учели по музика. Но то зависи и от интереса, с по-музикални класове сме пеели канони, а при някои по-кофти - само като ги видех по коридора как се бият и крещят, ако имам късмета да са последен час, ги пусках "по гората".