(След) Местните избори 2023

Твърде много хора претендират, че разбират от политика, а дали наистина е така?

ЗА КОГО БИХТЕ ГЛАСУВАЛИ (ИЛИ ЩЕ ГЛАСУВАТЕ - САМО АКО ИМАТЕ РЕАЛНО ПРАВО!!!) НА БАЛОТАЖА В СОФИЯ?

Анкетата завърши на 06 ное 2023, 19:36

За Васил Терзиев (ЩЕ гласувам)
5
20%
За Ваня Григорова (ЩЕ гласувам)
8
32%
За Васил Терзиев (БИХ гласувал)
1
4%
За Ваня Григорова (БИХ гласувал)
6
24%
Не подкрепям никого (ЩЕ гласувам)
1
4%
Не подкрепям никого (БИХ гласувал)
4
16%

Общо гласове: 25

Stringmeteo
Site Admin
Регистриран: 14 авг 2006, 22:51
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » 20 фев 2025, 17:26

Любо Георгиев в "ДЕНЯТ с В.Дремджиев", 18.2.25
арх. Любо Георгиев за това какво може да бъде постигнато в #София при това съотношение на политическите сили в #Общинския съвет и отношенията с кмета #Терзиев

Stringmeteo
Site Admin
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » 21 фев 2025, 14:15

Отстраненият Георги Илиев: Аз съм инвеститор, не управител на фирма
21.02.25 в 08:35
"Наистина, участвам във фирма, аз съм я създал отпреди 20 години. Не виждам нищо нередно, защото законът забранява да си управител или в ръководен орган. Когато притежаваш дял, ти си инвеститор."

Нямам желание да се изказвам по повод на герберунгелската мафия, която си мисли, че все още държи всичко в София и наистина с много от действията си доказва, че има достатъчно купени клакьорчета, за да е (почти) така. :dontknow: НО. Макар и като гостенин в този район (и негласуващ в него) и въпреки малкото неща, които зависят от тези прословути районни кметове, все пак мога да кажа, че за мен това е добър районен кмет - нещата поне в моя сегмент от район "Слатина" все пак се подобриха през последните години, а не се влошиха (или не мръднаха), както в някои други части на София. И в случай на скорошни частични избори бих гласувал за него... ако имах право де :grin1: ...

Stringmeteo
Site Admin
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » 06 мар 2025, 23:14

Георги Кузмов в "ДЕНЯТ с В.Дремджиев", 5.3.2025
Георги Кузмов: Защо отново се явява на изборите в район "Оборище", каква беше причината за несправедливото отстраняване, какво обещава и какво може наистина да направи един районен кмет. И за зареждането на #електромобили от #уличното осветление, премахването на "калните точки" и как #пешеходните мостове по Перловската река могат да бъде като в Португалия

Stringmeteo
Site Admin
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » 17 мар 2025, 00:21

"Главният архитект трябва да е добър ръководител и администратор"
Васил Терзиев: Проектите по ПВУ за училища и детски градини в София са приоритетни
"Конкурсът за гл. архитект за първи път няма да е доминиран от политически интереси"
16.03.25 в 12:44

Stringmeteo
Site Admin
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » 20 мар 2025, 10:36

Потребителски аватар
Leberkez
Регистриран: 20 мар 2015, 19:27
Местоположение: София,Стрелбище, н.в 575м; Габрово, кв. Палаузово, н.в. 419м.; с.Каравелово(общ.Карлово) н.в 387м.

Мнение от Leberkez » 20 мар 2025, 10:48

https://www.facebook.com/kr.szkwarek/po ... %2CO%2CP-R
Кристиян Шкварек

ППДБ имаха една основна, водеща, централна кауза за София, години наред - "Стоп на презастрояването". Тръбяха го нон-стоп, в местни кампании, в медиите, по Фейсбук, по билборди...Това беше и главната им заявка през 2023-та с Васил Терзиев, който също не спря да го повтаря във всяко свое интервю в кампанията.
Две години, откакто Терзиев и екипът му взеха София са издадени рекорден брой разрешителни и презастрояването тече с пълна сила. Включително на грамадни мастодонти във вече запушени от трафик места като този долу, тъкмо срещу които години наред им беше основната политическа теза. Терзиев и главните му архитекти са натиснали газта на презастрояването, срещу което уж щяха да се борят, и то до толкова, че Бонев и компания вече публично ги нападат.
Понеже не ми се ходи в съда за клевета, ще оставя въпроса изцяло в полето на теорията. Чисто теоретично, аджеба, какво ли може да "мотивира" едни хора да направят 180 градуса завой в основното нещо, обещание, кауза, което са развявали години наред? Особено що се касае до бизнес интереси за стотици милиони, каква ли "мотивация" изведнъж получава един кмет, главните му архитекти и екипа му, та не просто да не прекратят това, в което обвиняваха предишните, ами да го насърчат още повече? Коя е тази "мотивация" да си плюеш не просто на обещанията и избирателите, а и на основния партньор в управлението, рискувайки разпад на коалицията ти?
Не знам. Сигурно за идеи и принципи става въпрос. Няма как да е друго. Сакън пък да си помисля, че от "демократичната общност" имат точно толкова развит рефлекс за схеми и корупция, колкото тези, които нападат. Невъзможно и немислимо.
Изображение

doncho
Регистриран: 10 апр 2011, 14:49

Мнение от doncho » 20 мар 2025, 13:50

Leberkez написа:
20 мар 2025, 10:48
Терзиев и главните му архитекти са натиснали газта на презастрояването, срещу което уж щяха да се борят, и то до толкова, че Бонев и компания вече публично ги нападат.
Понеже не ми се ходи в съда за клевета, ще оставя въпроса изцяло в полето на теорията. Чисто теоретично, аджеба, какво ли може да "мотивира" едни хора да направят 180 градуса завой в основното нещо, обещание, кауза, което са развявали години наред? Особено що се касае до бизнес интереси за стотици милиони, каква ли "мотивация" изведнъж получава един кмет, главните му архитекти и екипа му, та не просто да не прекратят това, в което обвиняваха предишните, ами да го насърчат още повече? Коя е тази "мотивация" да си плюеш не просто на обещанията и избирателите, а и на основния партньор в управлението, рискувайки разпад на коалицията ти?
Тук малоумните поддръжници на шарлатаните се чешат по кухите чутури и не знаят отговора. За всички останали е очевидно. Като и ДС чадото беше очевидно. Както и Мая беше очевидна. Както и Мунчо беше очевиден. Ама реТките малоумници и боклуци им коленичеха и им гласуваха и им ходеха по протестите. Милион пъти съм казвал, че когато си тъп хем страдаш, хем е за цял живот. Ама защо трябва да страдат и останалите...
Игнорирайте идиотите, те са неспасяеми.

Stringmeteo
Site Admin
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » 21 мар 2025, 21:33

Отговори

Върни се в “Политика”