Световна/чуждестранна политика (разни) (2024-...)

Твърде много хора претендират, че разбират от политика, а дали наистина е така?
svetlin_vr1995
Регистриран: 01 яну 2023, 10:23

Мнение от svetlin_vr1995 » 10 мар 2025, 08:46

https://bntnews.bg/news/zabraniha-na-ka ... 7news.html

Евродемокрация в целия и блясък, като не може да го бием честно, няма да му позволим да участва. Времето на всякакви като Урсола- внучка на СС генерал от Втората световна война и оня женения за баба си изтича, ама ще го разберат по трудния начин.

Потребителски аватар
bismarck
Регистриран: 29 май 2008, 12:18

Мнение от bismarck » 10 мар 2025, 22:11

Питай Стринг и ще видиш, че всичко е наред. Демокрацията се прави само с бели хора. Черните - аут, а сиви нюанси... що за глупости!!!?? :grin1:

doncho
Регистриран: 10 апр 2011, 14:49

Мнение от doncho » 11 мар 2025, 21:50

Румънският КС: Джорджеску не може да се кандидатира за изборите за президент

Няма да коментирам кой крив кой прав. Но разликата в бързината тук и там е огромна. Там решават за два дена, тук и две години може да не им стигнат.

https://www.24chasa.bg/mezhdunarodni/article/20090922
Игнорирайте идиотите, те са неспасяеми.

Потребителски аватар
nikolson
Регистриран: 10 яну 2024, 21:53

Мнение от nikolson » 15 мар 2025, 20:50

приятели.jpeg
приятели.jpeg (7.2 KБ) Видяна 391 пъти
Сещам се как пееха на Милошевич "Седем осем и ще си паднала".
Буци ще остане съвсем без прЕатели.

Stringmeteo
Site Admin
Регистриран: 14 авг 2006, 22:51
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » 15 мар 2025, 22:53

Лъчезар Вълев: Не е ясно къде ще отиде подкрепата за Джорджеску - близо 40%
Националистическите формации искат да капитализират максимално нагласите, избуяли с Джорджеску, подчерта журналистът
15.03.25 в 12:08
Румъния демонстрира политическа стратегия, каквато не се среща всеки ден. Партиите с националистически, консервативен профил обикновено са яростни съперници. В Румъния обаче тези формации искат да капитализират максимално политическите нагласи, избуяли с Джорджеску на първия тур на изборите.

Големи оФце се оказаха румънците, в момента изглеждат даже доста по-големи оФце от нашите "народни" 'убавци, а едно време ми бяха даже вдъхновение със смислените си реакции и протести при всякакви глупости на управляващите си, дали и там ТикТок масирано е заличавал мозъчни гънки в последните години, а може би това е едно от дългосрочните последствия от изкарването на Ковид 19? :hmm:

Потребителски аватар
bismarck

Мнение от bismarck » 16 мар 2025, 00:01

И кой, многоуважаеми Стринг, решава кой е овца и кой - не? Лайен? Кая? извинявай, но дори "ген" Атанасов изглежда като мозъчен титан пред тия патици. Европа много лошо се закопа с този диктат. Имаме сигурен победител в президентските избори. И го отстраняват. Но КОЙ решава, че това трябва да бъсде сторено?
Ама що ли си губя времето. :grin1: Няма нужда да отговаряш :grin1:

doncho
Регистриран: 10 апр 2011, 14:49

Мнение от doncho » 16 мар 2025, 10:00

Четвърто масово прекъсване на тока в Куба

За последните 6 месеца 4 пъти цяла Куба остава без ток за дни. И все още има чебурашки и матрьошки по форумите, които обясняват колко е хубаво в Куба. Въпреки краха на социализма със стотиците му несъвместими с живота кусури. И ако кажем, че има малки, които не помнят времето преди 1989 г, въпреки съвременни примери като Северна Корея и Куба.

https://www.24chasa.bg/mezhdunarodni/ar ... toryteller
Игнорирайте идиотите, те са неспасяеми.

Stringmeteo
Site Admin
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » 16 мар 2025, 14:42

Десетки хиляди протестират срещу Орбан - искат демократично и европейско бъдеще (видео)
Преди 17 часа
Десетки хиляди унгарци се събраха в Будапеща на протест срещу премиера Виктор Орбан. Повече от 50 000 негови опоненти се престрашиха да излязат на митинг в Будапеща в студено и мразовито време, викайки „мръсна Фидес“ и „Тиса се наводнява“. Докато хората протестират, Петер Мадяр, бивш вътрешен човек в правителството, обещава да сложи край на дългото управление на Орбан. Мадяр стартира движението си преди една година. Неговата партия „Тиса“ води пред „Фидес“ на Орбан в повечето проучвания на общественото мнение година преди изборите през 2026 г. и в момент, когато икономиката изпитва затруднения.
...

Stringmeteo
Site Admin
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » 16 мар 2025, 15:50

Претърпя ли поражение демокрацията в Румъния
16.03.25 в 09:00
В събота вечерта хиляди румънци излязоха на митинг в подкрепа на европейското бъдеще на страната си. Представители на гражданското общество подписаха манифест, в който се декларира европейската принадлежност на държавата и стремежа ѝ към демократичност. Манифестът ще бъде изпратен до румънското правителство, както и до Еврокомисията и Европарламента. Ден преди това КС на Румъния потвърди отхвърлянето на Калин Джорджеску като кандидат за президентските избори. В "Мрежата" Стилиян Деянов коментира ситуацията в северната ни съседка и какво предстои да се случи в страната. Поглед отвътре.

bismarck написа:
16 мар 2025, 00:01
И кой, многоуважаеми Стринг, решава кой е овца и кой - не? Лайен? Кая? ...
Има едно вездесъщо правило, принцип на принципите на принципите :grin1: , формулиран от един почти всепризнато гениален политик :bowdown: :bowdown: :bowdown: :grin1: : "Аз съм прост, и вие сте прости, затова се разбираме.". :deal: Макар че специално в случая на крайнодесните демагози и техните "отдадени" последователи той трябва леко да се бутне: "Аз съм умен, знам, че вие сте много прости, но аз знам и как да ви разбера и да сляза до вашето ниво и затова се разбираме.". :roll2:

Потребителски аватар
bismarck

Мнение от bismarck » 18 мар 2025, 00:30

Демек вие, умните, решавате? А кой решава, че сте умни? Пак ли вие? Ясно, рабрах. Нямам повече въпроси. Аз затова съм скрил твоите алфи и николети, прекалено, изгарящо умни са ми. :thumbup:

Потребителски аватар
meteo fen
Регистриран: 18 ное 2013, 00:06

Мнение от meteo fen » 18 мар 2025, 11:42

Медведев: В очакване на лавината. Напускането на Путин няма да реши проблема

Сергей Медведев е роден на 20 декември 1966 г. в Москва. Учи в Московския държавен университет, Карловия университет в Прага и Колумбийския университет в Ню Йорк. В момента е асоцииран професор в Карловия университет в Прага, а преди това е работил в Центъра за изследвания на сигурността Маршал в Германия, Финландския институт по международни отношения в Хелзинки, Института „Affari Internazionali” в Рим и Института за Европа на Руската академия на науките в Москва.

Потребителски аватар
bismarck

Мнение от bismarck » 19 мар 2025, 12:33

В Турция Ердоган е арестувал кмета на Истанбул Екрем Имамоолу. Нека забавата започне И там! :laughm:
Истанбулкият умнокрасивитет няма да остави тая работа така, 99 на сто съм убеден!))))

https://nova.bg/news/view/2025/03/19/49 ... %83%D0%BB/

Потребителски аватар
bismarck

Мнение от bismarck » 19 мар 2025, 19:16

Започна се.
Хади хади, кайнана, чатла-патла кайнана, както пееше едно симпатично туркинче навремето. :laughm:

https://bntnews.bg/news/sled-aresta-na- ... 6news.html

След ареста на кмета на Истанбул: Протести и сблъсъци в Турция

Потребителски аватар
bismarck

Мнение от bismarck » 19 мар 2025, 23:42

Не харесвам турците - като държава и национализъм на гол тумбак база спомени от преди 500 години. Дори не ги харесвам повече от двата вида руснаци. Затова пожелавам успех и на двата лагера - ислямисти, кемалисти и прочее пингвини. Може би ердоаня подцени умнокрасивитета им. :buble: :buble:

alfa
Регистриран: 10 мар 2011, 10:31

Мнение от alfa » 20 мар 2025, 00:16

bismarck написа:
19 мар 2025, 23:42
Не харесвам турците - като държава и национализъм на гол тумбак база спомени от преди 500 години. Дори не ги харесвам повече от двата вида руснаци.
Има ли изобщо някакви, които харесваш?

Отговори

Върни се в “Политика”