April 2024
Executive Summary

Модератори: Бял облак, Hristo Chipilski
Ами натам отиваме. Знам че полетите за 2023-та били 3 пъти повече от предната върхова стойност преди ковида. Един самолет мисля че средно гори към 4л керосин на 1км или към 400литра на 100км. Миналата година е имало средно 16000 самолета във въздуха всеки един момент. При средна скорост от 250м/с значи за всеки 4 секунди са се изгаряли 64000 литра керосин предимно в горната тропосфера и тропопаузата. Сметнете за 1 година какви количества замърсяване сме занесли там горе. А там горе тези газове са изключително парникови. Много е трудно от земната повърхност СО2 да се качи там горе. Реално ограничаме ТЕЦове и не знам си още какво, но авиацията буквално обгръща Земята в одеало. Моята прогноза е, че до 10 години дори и в София рядко ще вали сняг.
Защото баш едрият капитал много добре знае че това не е реален проблем.Stringmeteo написа: ↑12 мар 2025, 23:3036 ĸoмпaнии ca oтгoвopни зa 50% oт cвeтoвнитe eмиcии нa СО₂
Bъпpeĸи пpeдyпpeждeниятa зa ĸлимaтa, eмиcиитe нa гoлeмитe ĸoмпaнии пpoдължaвaт дa ce yвeличaвaт...
преди 2 дни