Новото правителство "Желязков" - първи ходове, мнения, анализи, прогнози

Твърде много хора претендират, че разбират от политика, а дали наистина е така?
Потребителски аватар
nikolson
Регистриран: 10 яну 2024, 21:53

Мнение от nikolson » 02 юни 2025, 08:05

:palm1: :palm1: :palm1: :palm1: :palm1: :palm1: :palm1: :palm1:

Само да попитам, това от ватенките ли е взето като акъл?

Градският транспорт обвини чужди елементи за блокадата на София

Блокадата на столичния наземен обществен транспорт в средата на месеца не е заради стачкуващите за вдигане на възнагражденията шофьори, ватмани и механици. Зловредни външни елементи са блокирали изходите на депата и са попречили автобусите и мотрисите да излязат по линиите. Според шефовете, не са установени и нарушения на трудовата дисциплина.
И накрая Гешев вика: "Абе, аз обичам се пра'им на луд, ама вие, г-н премиер, май се праи'те много успешно.

Stringmeteo
Site Admin
Регистриран: 14 авг 2006, 22:51
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » 05 юни 2025, 03:36

Stringmeteo
Site Admin
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » 05 юни 2025, 12:04

Божидар Божанов:
5h

Борисов снощи се включил по телефона при Дремджиев и наговорил пак едни врели-некипели, та нека да оспоря две ключови неща:
"Ако не се разбирах с Пеевски, щеше ли да има конвергентен доклад? Щеше ли да има редовно правителство?"
Щеше да има. Защото нямаше да има проблем да се подпише споразумение, което ограничава Пеевски и той щеше да е в санитарен кордон. Борисов не просто се разбира с Пеевски, а Пеевски му е приоритет - и вместо да приеме да ограничи Пеевски, за да има по-устойчиво редовно правителство, избра да е в тази насипна ситуация.
"Направих компромис с цялата партия, със себе си - да не съм премиер, защото точно ПП-тата и ДБ-тата не искаха Борисов за премиер"
Никой не иска Борисов да е премиер. ИТН и БСП изрично казаха, че това е условието им за правителство - Борисов да не е премиер. И може би Борисов трябва да свикне, че няма да е премиер, освен ако някак нямат мнозинство само с Пеевски. Но тогава си мисля, че Пеевски ще иска да е премиер.
И смятам за лош политически вкус, че в ден на стратегически национален успех се влиза в такава дребнавост и заяждане с опозицията.
https://www.facebook.com/bozhobozhanov. ... AAHN93Kpvl

А иначе, нямам намерение да пускам линк към "интервюто" по телефона - едвам, едвам изтърпях редовните тъпни на Борисов снощи, та да имам желание и да ги рекламирам днес :dontknow: ...

Потребителски аватар
nikolson
Регистриран: 10 яну 2024, 21:53

Мнение от nikolson » 05 юни 2025, 13:01

Ама вярно ли пак е почнал да звъни по студиата? Радвам се, че не съм гледал. Само безмозъчна мисирка може да изтърпи словесните му диарии, без да загуби значителна част от мозъчните си клетки.

Stringmeteo
Site Admin
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » 05 юни 2025, 13:05

nikolson написа:
05 юни 2025, 13:01
Ама вярно ли пак е почнал да звъни по студиата? ...
Според мен те му бяха звъннали точно в този случай :hmm: , ама ме подразни (поне) лекото подмазване на Дремджиев, вероятно поради това че, видите ли, Кралят-Слънце все пак, най-накрая, по чудо :shock: е склонил да убие цели 10 минути :shock: :o от драгоценното си вечерно спокойствие в имението си в Банкя :dontknow: ...

Stringmeteo
Site Admin
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » 12 юни 2025, 17:19

ГЕРБ координирано нападна Даниел Митов, Пеевски го подкрепи с две ръце
11:39 - 12.06.2025
Министърът на вътрешните работи Даниел Митов беше поставен под двоен натиск от собствените си съпартийци в ГЕРБ - първо от парламентарната група, после и от премиера Росен Желязков.

Вместо това - Митов получи изненадващо безусловна подкрепа от Делян Пеевски.

"Аз го подкрепям, изключително демократично настроен министър - няма никакво основание за оставка", каза председателят на ДПС "Ново начало" след критиките спрямо ръководителя на МВР от страна на ГЕРБ.

Причината за напрежението е поредният скандал в МВР със смъртта на Явор Георгиев от Варна, който почина в психиатрия след агресивен среднощен арест.

Проверката по случая показа, че полицаите не са носили боди камери, а записи от мястото на ареста са документирали как те притискат и удрят невъоръжения мъж на земята, докато се опитват да му сложат белезници няколко минути.

От пресцентъра на Министерския съвет разпространиха изявление на Росен Желязков, в което той директно критикува Митов за случилото се.
...

Отговори

Върни се в “Политика”