ЛИЧНИ ЗДРАВОСЛОВНИ ПРОБЛЕМИ, СЪВЕТИ
Модератор: mmirro
-
- Регистриран: 28 май 2007, 09:07
Защо не си спестиш глупостите? Това не е на психическа основа. Пуснали са нов вирус от лабораториите. Лекарката каза, че много хора в момента се оплакват от безсъние, започнало от настинка. Тровят ни с каквото могат и упорито мръсните сатанисти!weather_master написа: ↑31 май 2025, 07:15Макс, не знам защо упорстваш да отидеш на психиатър. Хората са казали отдавна - здрав дух в здраво тяло. Твоята психика е страшно лабилна. Всички тези твои страхове водят до страхови и депресивни състояния. Много е важно да ги преодолееш за дълголетие и здраве.
„Едва когато започнете да плувате срещу течението, осъзнавате колко много мръсотия идва към вас.“
Днес цял ден се разхождах или пътувах с влак и много съм изтощен. Имам и тъмни сенки под очите от безсънието. Нощта беше една първа крачка, но има още път да извървя, докато си наваксам липсващия сън. Днес следобяд заспах във влака за момент, клюмна ми главата. Това е добър знак и означава, че мозъкът ми вече си спомня как се заспива. До преди два дни това беше невъзможно.
„Едва когато започнете да плувате срещу течението, осъзнавате колко много мръсотия идва към вас.“
Ето как бяха следващите нощи:
събота срещу неделя: за съжаление леглото в хотела беше твърдо, а възглавницата тънка, мека и ниска, както обикновено са в Германия и поради това изцяло неудобни условия за сън, въпреки умората, съм дремнал едва към сутринта, когато пък гръмотевична буря с порой ме събуди окончателно в 5 ч.
неделя срещу понеделник: пих преспивателно заради работния понеделник във фирмата, уж за по-сигурно, обаче и то вече почти не хваща, привикнах от само 5 изпити хапчета и бях буден още преди 3 ч. и повече не съм спал.
понеделник срещу вторник: без хапче, спал съм повърхностно около полунощ и за кратко, но в 1 ч. бях буден и станах за малко. После няколко часа бях буден, но към сутринта съм заспал за втори път и пак беше повърхностно защото помня сънища. Но все пак затвърдих тенденцията, вече да мога да заспивам макар и за малко и то повече от един път на нощ.
вторник срещу днес сряда: първата половина на нощта отново никакъв сън, но втората половина на нощта съм спал и то не съвсем за кратко, събудих се вече като беше светло, пак беше повърхностно със сънища. Но този път общият сън мисля че беше най-много от всички предишни нощи. Нещата вървят бавно в правилната посока, вчера бях още много уморен, но днес съм с доста повече енергия.
събота срещу неделя: за съжаление леглото в хотела беше твърдо, а възглавницата тънка, мека и ниска, както обикновено са в Германия и поради това изцяло неудобни условия за сън, въпреки умората, съм дремнал едва към сутринта, когато пък гръмотевична буря с порой ме събуди окончателно в 5 ч.
неделя срещу понеделник: пих преспивателно заради работния понеделник във фирмата, уж за по-сигурно, обаче и то вече почти не хваща, привикнах от само 5 изпити хапчета и бях буден още преди 3 ч. и повече не съм спал.
понеделник срещу вторник: без хапче, спал съм повърхностно около полунощ и за кратко, но в 1 ч. бях буден и станах за малко. После няколко часа бях буден, но към сутринта съм заспал за втори път и пак беше повърхностно защото помня сънища. Но все пак затвърдих тенденцията, вече да мога да заспивам макар и за малко и то повече от един път на нощ.
вторник срещу днес сряда: първата половина на нощта отново никакъв сън, но втората половина на нощта съм спал и то не съвсем за кратко, събудих се вече като беше светло, пак беше повърхностно със сънища. Но този път общият сън мисля че беше най-много от всички предишни нощи. Нещата вървят бавно в правилната посока, вчера бях още много уморен, но днес съм с доста повече енергия.
-
- Site Admin
- Регистриран: 14 авг 2006, 22:51
- Контакти:
Не съм сигурен, че помненето или не на сънищата е особено добър критерий за здравината на съня, за помненето например голямо значение има и точният момент от фазата на съня, в който се събуждаш. Но и като цяло някои хоря помнят по-добре сънищата си, а други - не толкова. Също така, има възможност и човек целенасочено да се научи да помни по-добре сънищата си, защото било полезно за... нещо си, според някои. 

Магнезий пия, обаче разбрах, че на хапчета нямал никакъв ефект за сън. Препоръчаха ми разтвор от магнезий, който се пръска като спрей по кожата на тялото преди лягане и се спяло като бебе. Огромно количество магнезий влизало директно през кръвоносните съдове. Днес го получих и сега ще пробвам.
Хм пръскането с магнезиев спрей се оказва, че върши чудотворна работа. Откакто започнах да се пръскам преди лягане с него и то обилно по 60 впръсквания, сънят ми се върна. Втора нощ спя почти през цялата нощ. Към 5 се събуждам.
И аз ползвам магнезиеово олио за впръскване. Приспива и много повече успокоява. Но при мен има един страничен ефект и през деня ми е много заспало, затова пия магнезий на таблетки като така съм намерил правилната доза за мен. С олиото явно предозирам и него го ползвам само след по-големи натоварвания като бягане, тренировки и тнт, когато тялото има нужда от повече магзнезий. Иначе уж тялотото го изхвърля и си набавя само нужното, но докато се изхвърли ненужното явно се търпят странични ефекти поне при мен.
Не ми върви. Вчера докато карах колело в Мюнстер с една група, се забих в едно колче, не го видях и се ударих лошо. Извикаха бърза помощ, откараха ме в болницата. И корема си ударих в колчето падайки. Направиха ми рентген на крака и ехограф на корема. Няма кръв в корема. Но палецът на левия крак е счупен. Боли ме нон стоп и кървеше вчера цял м ден и през нощта. Не могат да спрат кръвта. Казаха ми понеделник да отида на ортопед вече в моя град, дадоха ми патерици и ме изпратиха.
Отидох на гарата в Мюнстер да чакам влак за Хамбург, но всички влакове имаха огромни закъснения заради поредна лекарска интервенция с пътник във влак.
Изведнъж ми прилоша, премалях и щях да припадна, но легнах на земята в гарата в Мюнстер напълно безпомощен. Мислех си сега я втасах, това може да в е краят.
Минувачи извикаха пак бърза помощ и айде пак с линейката в болницата. Включиха лв на система половин литър електролити ми вляха. Поосаферих се.
Изследваха всичко: сърце, ЕКГ, кръвно в продължение на часове, дробове, захар, кръвна картина. От 18:30 до 2:15 през нощта 8 часа ме държаха в интензивното. Докато излязат кръвните изследвания. Слава богу абсолютно всички изследвания се оказаха чисти, напълно здрав с перфектни параметри на всичко, сърце, кръвно, захар, кръв. Като на млад мъж казаха. И ме освободиха посред нощ. Но аз не мога да вървя. Нито жителите приемат толкова късно. Взех такси и стигнах до гарата за щастие болницата там е в центъра на 9 минути пеша от гарата, та таксито взе само 7 евро.
Взех първия влак за Хамбург в 4:15 и се прибрах.
Даже и с ибупрофен палецът пак наболява и тупти. Всичко ме боли, и от патериците, не мога да ходя и с тях. Не мога да пазарувам храна, не мога да отида на ортопед... Но поне разбрах, че съм здрав.
Отидох на гарата в Мюнстер да чакам влак за Хамбург, но всички влакове имаха огромни закъснения заради поредна лекарска интервенция с пътник във влак.
Изведнъж ми прилоша, премалях и щях да припадна, но легнах на земята в гарата в Мюнстер напълно безпомощен. Мислех си сега я втасах, това може да в е краят.
Минувачи извикаха пак бърза помощ и айде пак с линейката в болницата. Включиха лв на система половин литър електролити ми вляха. Поосаферих се.
Изследваха всичко: сърце, ЕКГ, кръвно в продължение на часове, дробове, захар, кръвна картина. От 18:30 до 2:15 през нощта 8 часа ме държаха в интензивното. Докато излязат кръвните изследвания. Слава богу абсолютно всички изследвания се оказаха чисти, напълно здрав с перфектни параметри на всичко, сърце, кръвно, захар, кръв. Като на млад мъж казаха. И ме освободиха посред нощ. Но аз не мога да вървя. Нито жителите приемат толкова късно. Взех такси и стигнах до гарата за щастие болницата там е в центъра на 9 минути пеша от гарата, та таксито взе само 7 евро.
Взех първия влак за Хамбург в 4:15 и се прибрах.
Даже и с ибупрофен палецът пак наболява и тупти. Всичко ме боли, и от патериците, не мога да ходя и с тях. Не мога да пазарувам храна, не мога да отида на ортопед... Но поне разбрах, че съм здрав.