ЛИЧНИ ДИАЛОЗИ (разни)

Хубаво е, когато се обменят мнения по разни въпроси, да има поне минимум информация за стоящите отсреща, достъпна за всички... Тук всеки може да споделя неща за себе си или да пита другите, това е мястото и за теми, свързани със срещи на форумци, учене и работа. За образование и работа, свързани с времето и климата, има друг раздел ("Образование, реализация, наука (метеорология/климат)"): viewforum.php?f=30

Модератори: Radoslav Petkov, ncuxap

Потребителски аватар
bismarck
Регистриран: 29 май 2008, 12:18

Мнение от bismarck » 01 авг 2025, 18:18

Пичове! По асоциативен път се сетИх за Скълина (който Стринг демократично махна завинаги, защото е пил насаме с Путин (не Стринг, Скълинът! :laughm: - всеки който не харесва уркобойците за лгбт права, е такъв (путинец). Но извън злобата на деня, помня, че беше ходил с наземен транспорт до Германия (на мен не ми се отваря такъв път в обозримо бъдеще, а със самолет не е решение).
АКО някой пътува с по-голяма кола или бусче или баничарка, да ми се обади - ако може да метне в багажника 2-3 стека Швип-Швап (има различни търговски наименования). Представлява кола (продукт има и на Кола и пепси, и на местните вериги локални марки, но с други наименования. Представлява кола с портокалов сок. Интересува ме тая без захар, разбира се. Ще му я платя тройно, а освен това ще му стоваря 10-20 кила Гъмза, ако е ценител.
Всеки си има слабост - някой да го опъват, друг - да се облича в рокли, аз - да си пия алкохола с това (не смесвам, пия отделно, разбира се). Карал съм си и със самолет, ама над стек няма как, сещате се..... :laughm:
ПС Няма го нито в Швицарска, нито в Белгия, нито в Холандия от съседите и -на Германистан, когато бях по тия държави, си пазарувах от Германия, естествено, това си е немска изцепка. :dontknow:
Може на лично, може и тук, няма проблем.

ПС Не става - пробвал съм с моите портокали да слагам в обикновена зеро или пепси, но не е същото, а най-важното - дезгазира се от самия сок, става полупикня. :thumbdn:

alfa
Регистриран: 10 мар 2011, 10:31

Мнение от alfa » 18 авг 2025, 17:26

bismarck написа:
18 авг 2025, 16:50
Тъпунгери, спрете да ме цитирате и губите времето! Не ви чета, но се налага да чеквам бокса, за да не ми свети нотификейшъна! :offtopic:
Биси, прощавай, времето си губиш по собствено желание. Освен това такива бисери, като с подземния хоризонт
bismarck написа:
18 авг 2025, 16:23
А, липите са известни с тежката си непоносимост към суша... Хубави са, ама да са на няколко метра от някой подземен хоризонт. Иначе се мъчат и по-скоро загрозяват пейзажа.
е добре да се коригират, че ще подведеш някой от прекалена умнотия.
Май не си толкова умен, колкото се пишеш.

kerry
Регистриран: 14 сеп 2019, 15:35

Мнение от kerry » 19 авг 2025, 07:54

Според мен Странника има нещо общо с Небесната линия :wink:

Stringmeteo
Site Admin
Регистриран: 14 авг 2006, 22:51
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » 26 авг 2025, 10:45

bismarck написа:
26 авг 2025, 10:33
... Свършиха бидоните с алуминий :buble: (сериозно, понякога не мога да повярвам, че има ЧАК толкова малоумни тъпунгери.... :| ) :offtopic:
А ти от къде си толкова сигурен, че не блъскат алуминий в самолетното гориво, примерно за вдигане на "октана" :grin1: , едно време например блъскаха олово в бензина, та чак се оливаха? :grin1:

Потребителски аватар
bismarck

Мнение от bismarck » 26 авг 2025, 10:48

Закова ме!)) Но не съвсем! ))) И да "блъскат", не е с бидони, а с пипетката :grin1:
Условно речЕно) А оловото навремето беше точно с обратна цел, да се намалят детонациите, съответно износването на двигателя. Шегувам се, разбира се. Слагаха го, за да тровят населението и намалява раждаемостта, с цел да се намали популацията и освободи планетата за рептили. :|

Ама не помогна. :buble:

Stringmeteo
Site Admin
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » 26 авг 2025, 10:57

Е, да де, по-голямо октаново число = по-голяма детонационна устойчивост (тоест по-трудно детониране). :deal:

А за оловото... какво да ти кажа, явно в доста страни е успял експериментът с раждаемостта, включително у нас - още не можем да се съвземем от зловредното му въздействие :roll2: ...

Потребителски аватар
bismarck

Мнение от bismarck » 27 авг 2025, 09:54

Да, както на римляните навремето с тръбите). На ай-кюто на населението е повлияло, видимо, също.

Stringmeteo
Site Admin
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » 27 авг 2025, 12:41

bismarck написа:
27 авг 2025, 09:54
Да, както на римляните навремето с тръбите). ...
Всъщност за тръбите в римската империя имаше научни (полу)опровержения от сорта на това, че пренасяната вода преобладаващо е била доста варовита, поради което тръбите много бързо са се "облицовали" отвътре с котлен камък, който е спирал "доставките" на олово към водата ;) ...

Потребителски аватар
bismarck

Мнение от bismarck » 27 авг 2025, 16:36

Много ясно, изкарали са близо 1000 години все пак. Хилядолетният райх - има няма 15 :laughm: без олово. Т е със, ама не чрез тръбите :buble: :buble:

Потребителски аватар
bismarck

Мнение от bismarck » 04 сеп 2025, 13:46

Стринг, трябва да отворим и тема "лични монолози". :buble:

Четейки все повече за ПВ панелите, открих, че за кратко се превръщам в криофил)) С нетърпение очаквам слънчевите и студени (колкото е възможно предвид последните промени :grin1: ) зимни дни. Силицият е много яко нещо и голям криофил :buble: като проводимост. При това, както всички знаем,. теорията е едно, хубаво нещо и е добре човек да я знае. Практиката, обаче, е несравнимо по-интересна. :hmm1:

doncho
Регистриран: 10 апр 2011, 14:49

Мнение от doncho » 27 сеп 2025, 09:15

Stringmeteo написа:
26 сеп 2025, 13:39
То и аз мразя в червата "консервативните" полюции и л*на, които чета ежедневно в десетки (не, не се шегувам, оценката е точна) теми на форума, ама предимно си трая. Защото ако спра да си трая, определено ще се усети (като начало, с моменталното излитане от тук на 1-2 дузини ентусиасти - не, пак не се шегувам)...
Олекна ли ти? Би трябвало да ти е олекнало от това признание. Както на някой гей, който години наред е криел че е гей. То беше ясно отдавна и аз съм го писал многократно, че много левееш ама ти все уклончиво въртиш и сучеш и не си го прознаваш директно. Няма начин да пишеш постоянно за лошите работодатели у нас, дето умишлено дават ниски заплати на онеправдания работнически народ и т.н. Лошото е че обикновено нормалните хора с годините изоставят тия левичарски лейна, щото осъзнават колко вредни и безсмислени са, а при теб обратното се наблюдава радикализиране. Така че напълно може да се очаква да престанеш да се правиш на демократичен и един ден да развъртиш калъчката и да изчистиш 1-2 дузини неудобни. Ще си останете с Ноби/Никълсън и още няколко сол(леви)ташаци тук, които през годините са хленчили за "лошото положение на народа и чорбаджиите изедници". Плюс завладяната държава и съдебната реформа. Няма да се учудя ако накрая сложиш една дрешка с Че Гевара на груди и да почнеш да раздаваш и присъди (дай Ленин и смъртни).

ПП "Като начало" с излитането на двете дузини мога да си го представя. Ама като продължение или като край как си представяш нещата се чудя. Ще има ли въобше съд поне проформа или ще се трепем директно.
Игнорирайте идиотите, те са неспасяеми.

raptor
Регистриран: 17 юни 2008, 07:05

Мнение от raptor » 27 сеп 2025, 10:42

Не бе, просто ще си публикува линковете на разни умно красиви гурута, дето никой не му ги чете

Потребителски аватар
bismarck

Мнение от bismarck » 27 сеп 2025, 22:07

Казах ли, че Стринг е комуняка?))) Не помня, може да съм го казал, та да не се повтарям :buble: :buble: :buble: :buble:

Потребителски аватар
lancelot
Регистриран: 08 фев 2013, 12:10

Мнение от lancelot » 01 окт 2025, 18:27

В Бояна съм и гледам Витошката гора.
Тъжно ми става нагоре какъв мазаляк ще е идните дни.
Снимката е от преди малко.
Изображение
Be an encourager. The world has enough critics already.

Отговори

Върни се в “Лични. Образование. Работа. Взаимопомощ”