Много хубав сайт с камери, често панорамни от полярните райони на Норвегия и Шпицберген и с архив за всеки ден и всеки час от предните години. Включително Тромсьо и Нарвик. Може да се види през частите на годината кога е полярен ден, кога полярна нощ, колко часа е светло по Коледа изобщо, кога е имало снежна покривка. Изненадан съм, и в Тромсьо и в Нарвик си има снежна покривка НОН СТОП от ноември докъм 20 април, а след това докъм 10 май има нови поврати със снежна покривка. Няма нито един зимен ден с напълно стопена покривка, дори в Нарвик. Има днис с топяща се, с липса на сняг по покривите, но по тревата все нещо се белее, никога не се спопява напълно, а повечето дни и е 100% покритие. Явно съм надценил Гълфстрийма, мислейки че само от време на време трупа. То един ден като бях в Нарвик точно на морското ниво нямаше никакъв сняг, дори следи, но само 50-60 м. над морското ниво имаше някаква покривка.
Вижда се и че дори в Нарвик днес 31 май листата още не са развити, има леко зазеленяване, но няма добро развитие, миналата година началото на юни са станали големи листата, на 31 май и тогава още са били недоразвити. От края на ноември сняг нон стоп. Въпреки средна януарска само -2.2.
https://portalta.kystnor.no/
„Едва когато започнете да плувате срещу течението, осъзнавате колко много мръсотия идва към вас.“