Много добри бяха те! За мен това е най-добрият дует, който България е имала. Помня ги от ранното си детство, баба и дядо ги слушаха на грамофона у тях. Навява ми сантиментални спомени.
Но направиха грешната стъпка, да избягат от България през 1984 г. и да се събудят в суровата реалност в страната на "великите възможности" САЩ. Никой не се интересуваше от тях, не можаха да се устроят, скарали са се и Мариана го напусна. Бягството им сложи край на кариетата им. В България бяха на върха, имаха внимание, всичко. Не го оцениха. Бляснаха силно и за кратко от 1979 до 1983 г. и сами се ликвидираха.
„Едва когато започнете да плувате срещу течението, осъзнавате колко много мръсотия идва към вас.“
Един хит на Щурците в една дискотека през 1985 г. Колко естествени са всички хора. Човещина се излъчва. А сега не ми се обяснява колко е изкуствено и зобмирано всичко.
„Едва когато започнете да плувате срещу течението, осъзнавате колко много мръсотия идва към вас.“
Супер спомен към вече отминала епоха, няма ги вече и Кирил Маричков и Пеци Гюзелев! Само Валди Тотев е все още тук, заедно с ФСБ са ми любимите български групи.
И да това е българска група. Въпреки, че не само пеят на английски, но и на външен вид поне двама от групата приличат на северно-западноевропейци. Това са обаче Венета Рангелова и Атанас Атанасов в група Стил. 1981 г.
Спомням си, че тогава много български групи свиреха кавъри на западни песни, но с български текст и лека промяна само в аранжимента. Братя Аргирови, Трамвай номер 5 и много други го правеха. А дали са плащали авторски права, а? ах този лош запад! Това иначе е песен на The Rolling Stones.
Така е, много пееха кавъри. Трамвай Н5 пяха Калимба де луна. И много много други групи и изпълнители пееха кавъри.
Ето Сигнал и Юли Джонголска 1979 г. пеят кавър на Сузи Куатро и Крис Норман Stumblin in
И Данчо Караджов северен рус тип. Сега всички са мургави, дебеловрати. Преди в почти всяка група е имало светли българи. Губи се светлия ген с поколенията, защото тъмното винаги доминира и се предава и светлото се губи, ставаме все по-тъмни.
И този от Тангра на клавишите също рус северозападен европейски типаж. 1986 г.
И този вокалист от LZ също северозападен европейски тип 1983 г.