Управляващите включват режим "Балама"
https://dnes.dir.bg/obshtestvo/shefat-n ... -turistite
Модератори: mmirro, Weatherman
На мен ми направи малко странно впечатление вчера или онзи ден, като даваха изказване на селския кмет по някаква новинарска емисия.
Стигнах до гората"Познавах ги. Иво, Дечо и Пламен. Лично. Подкрепях каузата им, включително заради тях самите - лично. И преживявам това, което се случи", написа Терзиев.
Той коментира нещата, които се пишат за застреляните в главите мъже: "Паравоенни, сектанти, мрежи за трафик на хора, конспирации. Виждам и как по учебник, по най-добрите КГБ методи, за 24 часа се сглобява "история", която после се лепи на мен", заяви столичният кмет и описа механизма, по който това става според него: анонимен профил - удобен говорител - жълти медии - национален ефир.
"Една и съща схема. Без факти. Без срам. Вместо да се зададат истинските въпроси, се търси удобен виновен. Някой пита ли се защо животът се върна в планината? Защо отново имаше сърни, вълци, мечки? Дали това е случайно - или е резултат от години ежедневни усилия срещу бракониери, които избиват по 10-15 животни наведнъж - за удоволствие? Случайно ли изчезнаха дървосекачите? Или беше резултат от последователна битка за опазване на 200-300-годишна букова гора