ЗАСТУДЯВАНЕ: (СНЕГО)ВАЛЕЖИ(30.4.)/ПРЕВАЛЯВ., МРАЗОВЕ»РЯЗКА (НАД)НОРМАЛИЗАЦИЯ/ПРЕВАЛЯВ./БУРИ - 30.4.-4-12.5.26 (Бг)
Модератори: Radoslav Petkov, angilari, Бял облак, ncuxap, Hristo Chipilski, ASENOV
- nikolai kamburov
- Регистриран: 29 апр 2014, 21:54
Днес в Русе беше много топло, а на слънце потно. Мисля, че доближи 30 градуса. Природата имаше нужда от това. Бързо се стопля почвата след почти зимната изцепка миналата седмица. В момента в Русе е към 20 градуса и сутринта ще е хладна пак. Въздухът е доста сух.
"Вкаменелостите са буквите, с които Земята е писала своята история"
Ж.Кювие
Ж.Кювие
- elenaRudolf
- Регистриран: 08 фев 2013, 21:35
Някакво "пред-лято" се усети днес тук, доста топло навън, но в сградите по кьошетата още се крие студен въздух. И в сутерените. Тревата доста избуя и е много зелено навсякъде. А горната част на Витоша честно казано не си спомням никога да е била толкова плътно бяло изглеждаща към тази дата... (Освен някога много отдавна за когато не съм много сигурен какво сис спомням). Веднъж преди около 8-10 години се бях качил на Алеко на 2 май и нагоре се виждаше доста сняг, но беше по-скоро на петна (макар и големи петна). Минзухари цъфтяха по оголените участъци... И тогава го приех за нормално, все пак не е като Мусала близо 3000 метра.
"Миналото е минало, а в бъдещето духат бъдещите ветрове..." /японска поговорка/
Летни температури в този час в София, Второ СУ с 20.5 градуса, при мен 18.6
Моята метео станция в Бусманци НА ЖИВО https://www.wunderground.com/dashboard/ ... 1-13/daily
-
Geogri Zahariev
- Регистриран: 28 яну 2012, 18:40
- Контакти:
Гледам по камерите,че на изток е слънчево с незначителна висока облачност,а тук на запад увеличаващата се още от сутринта средна и висока облачност бързо се вплътни и прецака хубавия ден, прецака и възможността да се развие някаква буря следобед, дори и да превали нещо привечер,според мен ще е незначително, въпреки че по прогноза синоптиците си настояват за развитие на купестодъждовни облаци.20℃ в момента
Прекапва навън несъществено
Моята метео станция в Бусманци НА ЖИВО https://www.wunderground.com/dashboard/ ... 1-13/daily
-
Geogri Zahariev
- Контакти:
-
pathfinder
- Регистриран: 18 юли 2010, 20:54
Да,в Търговищко има бури вече. Цял ден здрав пек при мен и е доста тежко на усет. Вече се пръкнаха купесто-дъждовни и при мен,които закриват слънцето. Очаквам при повече късмет някоя пролетна гръмотевична буря насам.pathfinder написа: ↑08 май 2026, 15:15Май, май купестата облачност и гръмотевиците над Западна България са само в главите на НИМХ....за пореден път се излагат! Бури ще има на изток, заради слънцето. Аз съм в Асеновград и тук е схлупено с плътна слоеста облачност - тихо и без валеж.
-
Geogri Zahariev
- Контакти: