В 13 ч. влакът за Берлин не дойде на коловоз 3, както беше написано. Незнайно откъде е минал и го изтървах. За пръв път ми се случва. В суматохата на друг коловоз видях влак на Берлин и се метнах преди да потегли, но той бил наобратно за гара Варшава Всходня. Там не ми признаха билета, а за следващия нямало места, в тя дори не знаеше английски, през цялото време ми говори на полски, добре че малко разбирам. Първо ми каза само първа класа за 103 евро, щях да ги платя съгласих се, тя после ми даде за 36 евро до Ржепин без място втора класа, а оттам да си купя от кондуктора до Берлин. Да ама още на централна гара Варшава няма места. Хората седят на стъпалата до вратите, както и аз. Вагон ресторантът е зает, така че и там не стана А капак спря на Варшава Заходня и не тръгва. 35 минути закъснение натрупа там. Вече може да не успея да се прибера до последния влак в 0:41 от Хамбург. А утре съм на ново място на работа, същата фирма, но се премести в по-малка сграда за по-евтин наем и ни натъпкаха като сардели по 4 колеги в офис. Тъпня. Досега бях сам.
Напазарувах сума продукти за общо 12 евро от Биедронка. 3 литра натурален сок ябълка и грозде в тези от картонените кутии. Два хумуса, да пакета пироги с гъби и зеле, 1 пакет кисели краставички (защото в Германия са винаги сладки захар им слагат и не стават за ядене), 1 пакет снак с лук.

И снимките от вчера дето не се видяха.