Да видим дали се прави наука в България въпреки всичко...
Като автор на темата ще се възползвам да пусна малко инфо относно някои мои изследователски проекти.
Към момента се занимавам с два основни големи проекта, които са разбити на по-малки подпроекти.
Засега ще се спра само на единият от тях, свързан с изучаването и по-доброто разбиране на метеорологичните и климатични макро и микро процеси обусловени от релефа при съответната атмосферна циркулация в локален, регионален и ако щете и в глобален мащаб. Всичко е свързано, нали? Това се извършва чрез инсталирането на измервателна апаратура за температура и влажност на въздуха на определени, ключови места, в повечето случаи неизследвани и поради това доста интересни.
Слагам карта с отбелязаните изследователски пунктове. Досега 13 на брой. Всеки един от тях е сложен с определена цел/и и нищо не е случайно.
С жълтите кръгове съм маркирал територии, които съм набелязал за бъдещи изследвания. Някои от тях вече съм изследвал частично в експедиционен стил, на други те първа предстои.
Искам да подчертая, че за две от местата са замесени и други хора, т.е. два от подпроектите са общи.
Това са Горочевци (който стана общ форумски проект) и Рупите, където Иван Янев от Петрич е главно действащо лице.

ГОЛЯМ РАЗМЕР слагам в линк, за да не разпъвам страницата.
Разбира се, всичко това го правя в свободното си време с лични финансови активи. Някой да не си помисли, че изкарвам пари от това.