ВАЖНИ АДМИНИСТРАТОРСКИ

Този подфорум е най-вече за по-глобални проблеми около форумите и целия сайт, свързани с цялостната атмосфера, поведението на потребителите, сигурността и др...
Stringmeteo
Site Admin
Регистриран: 14 авг 2006, 22:51
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » 17 май 2026, 15:34

Vasil200 написа:
17 май 2026, 13:47
Здравейте отново, от началото на юни, според мен, ни очаква силно затопляне, което да продължи до септември. Аз искам горещо лято, защото е по-добре да е жега и горещо, отколкото да е някакво подобие на есен в никое време. А и най-важното - много горещо лято докарва много студена зима, което за мен е важно. Така че, да се молим лятото да е горещо!
Да не би да има нещо неясно в понятието "ПОСТОЯНЕН БАН"? :hmm: :dontknow: :hmm1:

И не, с доводи не можеш да ме убедиш, ако ще и да се разчекнеш. Можеше единствено с поведение, но не успя, въпреки няколкото ти дадени "втори шансове" :dontknow: ...

Stringmeteo написа:
21 яну 2026, 16:45
След малко Vasil2001 ще получи постоянен бан. Поначало съм доста алергичен към хаоса и нискокачествената плява в Интернет, а в случая имам допълнително и много уважителни, съвсем лични съображения (нямам никаква полза и нужда във форума от форумци, които единствено биха ми създавали нерви, главоболия и необходимост от безсмислено пилеене на време за почистване и подреждане след всяка техна "разходка" тук)... :dontknow:

Освен всички останали съображения и вече направените предупреждения към автора по много други (включително и подобни) поводи, това поредно, "дълбокосмислено" излияние, цитирано по-долу, какво общо има с темата "Президентски избори 2026"? :-? :hmm: И не, банът не е заради това мнение, трябва ли да изхабя още 5-10 минути, за да обосновавам и доказвам очевидни (още от преди едномесечния бан на Vasil2001) неща? :dontknow: Освен това, да, банове мога да слагам и без грам обосновка, просто защото така искам :deal: , който не е доволен, да се консултира с любимеца на сигурно поне 70-75% от форумците тук (за щастие - не и на мен :bowuu: ) Тръмп - той обяснява и обосновава доста добре (или поне - доста категорично :laughm: ) подобни неща :grin1: :laughm: ...
Vasil2001 написа:
21 яну 2026, 14:44
С иво некитов може да не сме на едно мнение за времето, щото той е главатярят на топломанската клика, но тук в политиката съм съгласен с него. ппдблгбт ще са партньори на Радев САМО за промени в Конституцията, а после той ще си управлява сам, ще вземе пълно мнозинство, без да образува коалиции, очаквам 2 мандата да е премиер, президент ще е Йотова и ще арестуваме б*клуците боко и шиши. шиши да не бяга, защото тук ще е поне в ЦСЗ, а в Дубай като го хванат американците да го екстрадират в някой си затвор на м*йната си или руснаците да го набият 2 път, но да не остане жив. Така че тоя е в капан отвсякъде. БОКО, ТИКВО, ШИШИ ПЕЕВСКИ - В ЗАТВОРА СТЕ ВЕЧЕ 😁😁😁
Прост народ - скапана държава.
--------------------
Големите хора обсъждат идеи, средните хора обсъждат събития, малките хора обсъждат... хората...

Vasil200

Мнение от Vasil200 » 17 май 2026, 16:13

Нямам ли право да си създам отново профил тук? Ще ме блокирате?

Stringmeteo
Site Admin
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » 21 юли 2026, 00:18

Ако авторът на цитираното мнение ме убеди в смисъла и логиката за пускането му в темата за инвазията на Пут(к)ин срещу Украйна :dontknow: , ще размисля. А иначе, последно предупреждение към автора му за предстоящ пореден бан! :hmm1: :hmm1: :hmm1:

SKYLINE написа:
20 юли 2026, 22:50
https://www.facebook.com/share/p/192MdU ... tid=wwXIfr

„Липсва ми старата пропаганда“ – ако кажеш това днес, веднага ще те обявят за ретрограден елемент, който въздиша по „Кремиковци“. Само че аз не говоря за петилетките. Говоря за онази, истинската, скъпата, лъскавата западна пропаганда, с която ние, децата от началото на осемдесетте, израснахме. Онова беше изкуство. Беше индустрия за мечти, опакована в мирис на дезодорант „Фа“ и видеокасети с лош дублаж.

Тогава пропагандата имаше мускули. Имаше челюст. Имаше Силвестър Сталоун, който сам превземаше Афганистан, и Арнолд, който пушеше пури, докато режеше глави на лоши момчета. Схемата беше проста и честна като юмрук в лицето: лошият прави мръсотия, добрият (който винаги е с плочки на корема) тръгва да отмъщава, по пътя оправя една мацка за разкош и накрая размазва злото под звуците на синт-поп. И ние вярвахме. Вярвахме, защото дори лъжата беше поднесена с вкус.

Помните ли „Фючърлогоия“ на Щурците? Онова „уоу-уоу, йе-йе“, което беше нашият нелегален паспорт за света? Или по-късно, когато паднаха стените под химна на Скорпиънс „Wind of Change“ и маршовия ритъм на Пет Шоп Бойс в „Go West“? Това беше качествена стока. Пропаганда, която те кара да се чувстваш част от нещо велико, от един нов, сияен свят. Халал им парите на американците – платиха си на най-добрите композитори, сценаристи и режисьори, за да ни излъжат красиво. И ние им благодарихме.

А днес? Днес пропагандата е като китайски анцуг от битака – разшита в шевовете, мирише на евтина пластмаса и се разпада още при първото обличане. Сега нямаме „Wind of Change“. Имаме влогъри. Небръснати, некъпани, омирисани на застоял въздух и енергийни напитки образи, които те гледат от екрана на телефона и ти обясняват как да живееш. Днешната неолиберална пропаганда не се опитва да те вдъхнови. Тя се опитва да те надвика.

В нея липсва интелект, липсва онази тиха мъдрост на големия майстор. Всичко е сведено до злоба и плюене. Ако не си съгласен с последната „правилна“ линия на поведение, веднага те лепват с етикета „копейка“. Няма спор, няма аргументи. Има само зобане на клишета и дивашка сеч в социалните мрежи. Ако Сталоун беше днешен инфлуенсър, нямаше да спасява заложници, а щеше да прави 15-минутно видео в YouTube как плаче, защото някой го е „мисджендърнал“ в Туитър.

Липсва размахът. Старата пропаганда беше като катедрала – огромна, внушителна, макар и празна отвътре. Днешната е като пластмасова тоалетна на софийски фестивал – тясно ти е, смърди и искаш да излезеш час по-скоро. Преди ни продаваха свобода, днес ни продават вина. Преди ни караха да гледаме към звездите, днес ни карат да се срамуваме, че сме дишали.

Ин интелектът на съвременния пропагандатор е колкото на стаен термометър – реагира само на „топло“ и „студено“ според това какъв грант е преведен по сметката. Няма метафори, няма нюанси. Само директна инжекция от помия в мозъка - стоял си на стол, на който стол преди това е стоял сина на жената на шофьора на Пеевски.

Но пък, в крайна сметка, може би така е по-добре. Дойде най-хубавото време – времето, в което не е нужно да мислим. Защо ни е мозък, след като имаме Изкуствен интелект? Той ще преценява кое е добро, кое е лошо и кого трябва да мразим днес преди обяд. Ние, поколенията, просто ще превъртаме фийда, ще кимаме и ще чакаме следващата порция евтина манипулация.

Обречени сме на пропаганда отвсякъде, но поне да беше със сценарий. Сега е просто качеството е слабо, лош театър, в който публиката е принудена да пляска, за да не я изгонят от залата. Но нищо, важното е, че е „модерно“. Уоу-уоу, йе-йе... само дето този път няма да има хепи енд. Просто батерията на телефона ще падне. По заръка на запада ще спрем да мислим за да не ни плюят влогърите и да не извадат кирливите ни ризи със записи и свители в "Звън Ефир", че като се напием си пускаме "Поручик Галицин"... Спираме да мислим, да му мислят поколонията след нас...
--------------------
Големите хора обсъждат идеи, средните хора обсъждат събития, малките хора обсъждат... хората...

Stringmeteo
Site Admin
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » 01 авг 2026, 11:15

SKYLINE написа:
01 авг 2026, 11:01
https://www.facebook.com/share/r/1EanvJ ... tid=wwXIfr

Обърнете внимание на камиона :laughm: Сега риторичния въпрос е кой организира тия агитки и лумпени и дали са най-великите демократи на света.
Ся сакате ли що целия стелантис - реното, дачия, пежо и др - френския англо-саксонски концерн са у Мароко - да има денъги и за мангалите, за мрежови връзки :laughm:
От няколко дни си задавам следния екзистенциален въпрос: Ти наистина ли нямаш нищо по-смислено, с което да се занимаваш насред лятото, вместо да сипеш 24/7 хибридна, крайно зле завоалирана, путинофилска пропаганда? :hmm: И да знаеш, че имаш още съвсем ограничен брой пъти да навираш тук в очите на всички нас - невинните, невежи четящи особено високоинтелектуалното прилагателно "англо-саксонска" (+ англо-саксонски и т.н...). А, да, също така това да се брои за последно предупреждение плюс 1/2 - последен аванс от мен, само защото съм много толерантен към... хората с изявено висок интелект и видима от самолет крайно висока осведоменост. Който разбрал - разбрал.
--------------------

Потребителски аватар
SKYLINE
Регистриран: 21 ное 2008, 12:40

Мнение от SKYLINE » 01 авг 2026, 11:44

Всемогъщия Путин ми плаща само за смени в събота и неделя хаха :grin1:
Каква пропаганда човек , показвам видео , най-голямото доказателство след виждането наживо.
Не те кефи реалността?
Банвай ме няма да е голяма загуба и без тва само 1-2 тука стават за лаф :laughm:

Stringmeteo
Site Admin
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » 01 авг 2026, 11:52

Wikipedia:

Полезен идиот
Полезен идиот (на английски: useful idiot; на руски: полезный идиот) в политическия жаргон е термин, използван по адрес на хора, симпатизиращи или пропагандиращи каузи, чиято същност те самите не разбират напълно. Типичен пример са граждани, симпатизиращи на Съветския съюз през времето на Студената война: човекът, за когото се използва този термин, наивно си мисли, че е приятел на Съветския съюз или другите социалистически страни, но в самия Съветски съюз към такива хора са се отнасяли с презрение и цинично са ги използвали за целите на комунистическата пропаганда.

В наши дни терминът има по-широко значение – той включва и други хора, особено тези, които се изявяват като поддръжници на зла кауза, за която наивно вярват, че е добра. Както пише BBC, „Полезни идиоти в широкия смисъл на думата, са журналисти от Запада, пътешественици и интелектуалци, които дават своята благословия на тираните, като по този начин убеждават политиците и обществеността, че в тези тиранични страни царува утопията, а не концлагерите[1].
...
--------------------

Потребителски аватар
nikolson
Регистриран: 10 яну 2024, 21:53

Мнение от nikolson » 01 авг 2026, 19:33

Чудех се, къде да плясна това. Темата ми дойде двойна шестица. Използването на лексика, типажи и клишета от руската пропаганда като доказателство за нещо е един от характерните ѝ способи, независимо от уж обратното твърдение.

Проф. Д. Вацов: Българската демокрация продължава да губи съпротивителните си механизми срещу антидемократични гласове

Само едно допълнение. Снощи в една от националните телевизии показаха пристигането на някаква чудотворна икона, наречена Хавайска. Макар да имах друга работа, нещо ме глождеше от самото структуриране на "репортажа". И, о, чудо. Оказа се, че тя е тук "благодарение на руската църква", като даже не е истинска икона, а снимка (точно така, снимка) на изгубена икона, която се наричала монреалска.

Още нещо. Ако не знаете, коя е М. Милотинова, която избраха за шеф на БНТ, аз помня много добре. Това, което показа тя в Централните новини, когато телевизията беше само една, беше същото като горното написано. Даже по-брутално. Много, много по-брутално.

П.П. Стринг, аз не съм човек с принос към същността на форума, но ще си позволя един съвет. Не банвай някой, който се държи възпитано, въпреки несъстоятелните мнения. Спори с него, оборвай го. Аз поне смятам да започна да му опонирам. Подозирам че никой от нас няма да се промени, но ще се намали какофонията, както намаля в темата за войната в Украйна.

Отговори

Върни се в “Проблеми около форумите и сайта изобщо”