Наистина ли в България беше зле по време на социализЪма?

...

Модератор: Weatherman

4itatel
Регистриран: 21 мар 2020, 23:36

Мнение от 4itatel » 23 апр 2026, 09:38

nikolson написа:
23 апр 2026, 09:21
Понеже започнахме да си показваме картички, за да докажем (ни в клин, ни в ръкав) предимствата на цоциализЪма, ще постна и аз една снимка, която не е картичка, с въпрос.

Кое предпочитате, "хубавите блокове" в Люлин, или тази къща от снимката?
Аз твърдя, че къщата е на светлинни години от панелките.

Изображение

Колкото до консерватизма, да, не е това консерватизма, но е това (да перифразирам класика Божинов).
Абсолютно съм съгласен. Сега въпроса е защо не се строят подобни къщи, а през "демокрацията" се строят пак блокове само, че с много по-малки апартаменти вътре, с много по-некачествени материали и с много по-калпано изпълнение на сторително-монтажните дейности, без почти никакви зелени площи около тях и много по-нагъчкани, но за сметка на това на неизмеримо по-високи цени?

wilkosz
Регистриран: 09 яну 2007, 14:51

Мнение от wilkosz » 23 апр 2026, 11:20

Много як канал с АI видеота с Ерих Хонекер. :laughm: Само напред - никога назад! Толкова много банани и напълно без опашка. Ако имахме това в ГДР, целия Александерплац щеше да бъде превърнат в бананова плантация. А долното видео. 3000 евро за една шофьорска книжка? При нас тя беше на достъпната цена от 10 марки, специално за работническата класа. :grin1:

„Едва когато започнете да плувате срещу течението, осъзнавате колко много мръсотия идва към вас.“

Потребителски аватар
SKYLINE
Регистриран: 21 ное 2008, 12:40

Мнение от SKYLINE » 23 апр 2026, 11:31

Немския бизнес яде дървото и ще го яде още - нямайте съмнения в това.
Така хубаво им набутаха случайно зелените енергийки след 2000та година...
И само пропаганда яко....например немските коли били най-чупливи....да бе да , за тва в Бг се карат на 500-600к км и пак се движат и са най-използваните, а френските клозети отдавна са се разпаднали до тоя пробег.
Но ботляка няма логика и кълве на фейсбук и холивуд. :laughm: Даже един нов филм имаше наскоро Нюргнберг с Ръсел Кроу , не пропускат да им го турят всяка година :grin1:

Stringmeteo
Site Admin
Регистриран: 14 авг 2006, 22:51
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » 23 апр 2026, 14:11

Хайде обаче все пак да правим разлика между реални и фалшиви видеа, нали? Не че и реалните не могат да бъдат "правилно" завъртени с пропагандна цел.
Прост народ - скапана държава.
--------------------
Големите хора обсъждат идеи, средните хора обсъждат събития, малките хора обсъждат... хората...

doncho
Регистриран: 10 апр 2011, 14:49

Мнение от doncho » 23 апр 2026, 14:25

SKYLINE написа:
23 апр 2026, 11:31
Немския бизнес яде дървото и ще го яде още - нямайте съмнения в това.
Така хубаво им набутаха случайно зелените енергийки след 2000та година...
:grin1:
Англосаксите си знаят работата :cool:
Игнорирайте идиотите, те са неспасяеми.

Потребителски аватар
SKYLINE
Регистриран: 21 ное 2008, 12:40

Мнение от SKYLINE » 23 апр 2026, 15:36

Не бат Дончо , всичко го пиша на майтап.
Естествено и аз съм наясно , че цялата световна история и движещи сили - това империи , пари , банки , държави , религии винаги е зависело от това как леля Цецка гласува на изборите и разни случайни събития, другото са конспирации :wink:
Дето се вика майтап да става :grin1:

Потребителски аватар
nikolson
Регистриран: 10 яну 2024, 21:53

Мнение от nikolson » 13 май 2026, 10:27

Какво признава авторитетът, по който лелеят копейките:

wilkosz

Мнение от wilkosz » 13 май 2026, 10:44

Прав е, социализмът е недоносче и до каквото се докосне, го изпортва. Пресен пример социалистическото правителство на Испания раздало за пенсии от парите, които Германия е дала на Испания да развива екологичните технологии за опазване на климата. Лайняното испанско социалистическо правителство е злоупотребило и е раздало от тези германски милиарди, за пенсии на испанците, понеже явно е съсипало икономиката и самото няма пари да изплати пенсиите им...Какво друго може да се очаква от социалисти. Германците разбраха и в момента отвращението по повод този случай е чудовищно! А в Германия за самите германци няма достатъчно пенсии, пенсионерите ровят в казаните да събират бутилки, които се предават в супермаркетите по 25 цента. :palm:
„Едва когато започнете да плувате срещу течението, осъзнавате колко много мръсотия идва към вас.“

Потребителски аватар
nikolson

Мнение от nikolson » 13 май 2026, 11:51

Т.е. да се разотиваме и Стринг да закрива темата. Съгласни сме, че социализЪма е недоносче и не се живее добре. :cool1: :hsh:

wilkosz

Мнение от wilkosz » 01 юни 2026, 21:18

Информативно качествено видео от Габрово 1972 г.

Stringmeteo
Site Admin
Регистриран: 14 авг 2006, 22:51
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » 04 юли 2026, 00:03

Прост народ - скапана държава.
--------------------
Големите хора обсъждат идеи, средните хора обсъждат събития, малките хора обсъждат... хората...

Потребителски аватар
nikolson

Мнение от nikolson » 03 авг 2026, 07:18

И жените бяха по-'убави. др0гарките имат по нещичко от чара на слави трифонов

Изображение

wilkosz

Мнение от wilkosz » 04 авг 2026, 23:43

България 1984 г. Има коментар на румънец :deal:
Красива, цивилизована търговия със зеленчуци. В този период, 1984 г., бях в гимназията, така че имам спомени. За нас България беше страна с по-висок стандарт на живот; Тодор Живков не беше съсипал България така, както идиотът Николае Чаушеску съсипа Румъния, на практика довеждайки страната до фалит чрез безразсъдната си икономическа и социална политика. Тогава, през 1984 г., пътуванията до България бяха много търсени и ценени, защото България беше над Румъния по отношение на жизнения стандарт. Много поздрави на българския народ, който толкова много обичам; за мен България е страната, която най-много обичам на Балканите и в Европа като цяло.
и на югославянин
Не виждам нищо негативно тук, подобно беше и в селските райони на Сърбия и други места в Югославия.

Потребителски аватар
Leberkez
Регистриран: 20 мар 2015, 19:27
Местоположение: София,Стрелбище, н.в 575м; Габрово, кв. Палаузово, н.в. 419м.; с.Каравелово(общ.Карлово) н.в 387м.

Мнение от Leberkez » 10 авг 2026, 01:24

https://www.facebook.com/share/19V1p9gKtX/
Пролетта на 1987 г. В отечеството се вихри див, съветски тип болшевизъм. Управляват неграмотни комунистически садисти, начело с правешкия дивак ТодАр Живков. Четем Обзорна оперативна сводка на МВР, Централно информационно-организационно управление, или бившето Седмо у-ние на ДС:
"...бяха разкрити извършителите на осем умишлени убийства, с цел грабеж, предимно на възрастни хора, живеещи в различни райони на страната. Задържани са петнадесет (!!!) младежи, някои от тях непълнолетни, протичащи по няколко следствени дела, които са действали обикновено на групи по двама-трима". Край на цитата!

Тази информация не се съобщава по тогавашните два канала на телевизията, нито по българското радио, както се нарича тогава БНР. Не се пише във вестниците, няма социални мрежи, няма нищо. НЕ СЕ ЗНАЕ, освен от жертвите, техните роднини, престъпниците, техните роднини и част от замесените служители на МВР и съдебната система. Но те си мълчат.

Затова днес празноглави идиоти твърдят, че тогава нямало убийства, нямало кражби, нямало изнасилвания, нямало ОПГ-та, нямало нищо. Имало само мед и мляко, в комунистическа Аркадия. Презряни твари, най-много съжалявам за това, че съм принуден да живея с тези съветизирани кретени на една територия.
:deal:

wilkosz

Мнение от wilkosz » 10 авг 2026, 22:04

Типична либерастка пропаганда. Това че имало някакъв единичен случай не означава, че е било толкова масово като сега. Защото тогава наказваха виновните сурово, а виновните подрастващи ги вкарваха в ТВУ, за да ги превъзпитават. Ето защо не си заключвахме вратите и никой не крадеше. А родителите ни пускаха до полунощ да играем в тъмното, никой родител нямаше страх, че на детето му може да се случи нещо. Във всеки квартал си имаше милиционерски пункт, който следеше за реда. В нашия квартал беше една жълта къща и се плашехме един друг "сега ще отида да те кажа на милиционера от жълтата къща и ще видиш".
Даже лично бях свидетел как се държаха възпитателите с деца от дом за сираци. Беше през лятото на 1987 г. и бяхме на лагер в една сграда заедно с деца от дом за сираци. На тях не им даваха допълнително храна, и ако си поискаха, им удряха шамар през врата. Докато на нас ни даваха, защото родителите ни са платили лагера ни. А един ден едно момче 3 клас изплашило с умряла мишка момичетата, те се оплакаха да възпитателя и той му удари такъв бой на детето. Не искам да оправдавам отношението на възпитателите към невинните сирачета, беше ми мъчно за тях, просто казвам, че на всички нива имаше контрол и се наказваше строго всяко провинение. Тях ги задължаваха да спят следобед, не ги пускаха навън, докато нас ни пускаха, обаче трябваше да държим пионерски пост на двора при знамената. Така че минал съм през всичко. През гората имаше на половин час разстояние един ресторант, където продаваха млечни шоколади вносни по 3 лева. На мен ми бяха дали 10 лева нашите, така че три пъти ходихме да си вземаме с приятели по един такъв шоколад. :D

Отговори

Върни се в “Икономика”