Допълнителна информация за Technoline WS2307 - Professional weather center Technoline

ПоказателПри Technoline WS-2307
Работна честота433 MHz
Връзка между сензорите и конзолата- Кабелна връзка м/у сензорите за вятър, валеж и сензора за температура и влажност;
- Избор на кабелна или безжична връзка между сензора за температура и влажност и конзолата.
Стандартна дължина и вид на кабелите- 10 метра между сензорите за вятър, валеж и сензора за температура и влажност;
- 10 метра между сензора за температура и влажност и конзолата;
- 4-канален телефонен кабел с конектори тип RJ11;
- PC връзка: RS232/USB кабел.
Възможност за удължаване на съществуващите кабели- Да, до около 25 метра обща дължина от сензора за вятър/валеж до сензора за температура и влажност и до 50 метра от сензора за температура и влажност до конзолата;
- Между конзолата и компютъра безпроблемно удължаване с до 10метра.
Възможни бъгове при данните от външните сензориМакар и рядко – ДА! Проявявяват се като нереални пикове на скоростта на вятъра /обикновено с една и съща стойност/, често повтарящи се на фона на тихо или почти тихо време.
Бъгове при атмосферно налягане Понякога показанията за налягане зависят от температурата на конзолата. При бързи промени на температурата, налягането също се променя.
Обхват на безжична трансмисия на откритоДо 100 метра
Максимално разстояние между сензорите и конзолата при PC връзка за гарантиране на стабилна трансмисияДо 30 метра и пряка видимост.
Възможност за «търсене на сензорите» от главната конзола в случай на загуба на обхватДа, с натискане и задържане на бутона «+» на конзолата.
Честота на ъпдейт на външните данни и атмосферното налягане- На всеки 8 секунди при кабелна връзка между Т/Х сензора и конзолата;
- На всеки 32-128 секунди при безжична връзка между Т/Х сензора и конзолата;
- На всяка 1 минута за налягането.
Резолюция /праг на чувствителност или стойност на един импулс/ на дъждомера0,5-0,6мм
Капацитет на логера175 стойности /записа на всички елементи в даден момент/.
Приложен софтуер в комплектаHeavy Weather Version 2.0 Beta Release, Heavyweather Review Software, Heavyweather Publisher PC Software.
Възможности на приложения софтуерВъзможност за извличане на архивни данни от логера, създаване, обработка на база данни и публикация на данни в интернет с приложения софтуер.
Възможност за добавяне на допълнителни сензори към метеостанциятаНе
AC/DC адаптер за конзолатаДа
Батерии включени в комплектаНе
Необходимост от смяна на батерииНа всеки 6-12 месеца при Т/Х сензора, по-често при безжична, отколкото при кабелна връзка с конзолата.
Опасност от повреда на конзолата в следствие на прегряване, или излагане на пряка слънчева светлинаДа, конзолата е силно уязвима при излагане на температура над 35-40 градуса! Първите признаци за повреда са силната зависимост на отчетеното налятане от измененията на вътрешната температура, както и нереално високи скорости на вятъра.
ПоказателПри Technoline WS-2307